05/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, üçüncü yaşını kutluyor.

Sportif Lezbon üç yaşında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, üçüncü yaşını kutluyor.

Ağırlıklı olarak kadınların yer aldığı, her cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden insanlara açık; cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı Ankara’da kurulmuş bir futbol takımı Sportif Lezbon, sahaya çıkışının üçüncü yılına girdi.

Adını birlikte koyduk

Geçtiğimiz Mart ayında beşinci sezonuna giren Sportif Lezbon’dan Selin Mavi, kaosGL.org’a üçüncü yılında Lezbon’u anlattı:

“2015 yılının başları, aslında burada Gezi’den sonrası vurgusu da yapmak gerekir, toplumsal muhalefetin güçlü olduğu bir dönemdi. Özgür Lig de bu muhalefetin Ankara’da futbol sahalarına taşınmış haliydi bir bakıma.”

“Çok zor süreçlerden geçtik, geçiyoruz. Ligden bir sebeple ayrılan arkadaşlarımız da oldu zaman içinde. Fakat her sezon yeni takımlar da katıldı aramıza ve bugün 3. yılımızı doldurduk ve Mart ayında 5. sezonumuza başladık.”

“Biz LGBTİ+’lar olarak zaten futbolun hep içindeydik. Ama lisanslı futbolcuyduk ama mahalle aralarında top koşturuyorduk.”

“Özgür Lig’in çağrısıyla birbirimizden ayrı ayrı top koşturduğumuz ya da koşturamadığımız (bir sebeple) yerlerden bir araya gelip bunun bir ismini koyduk. Çok da güzel koyduk. Özgür Lig’le birlikte Sportif Lezbon da bugün 3 yaşında!”

Sportif Lezbon, her Çarşamba

“Ya ben futbol oynamak istiyorum ama o topla ne yapacağımı, nerelere koşacağımı pek de bilemiyorum” ya da “Ben aslında futbolu da pek sevmem ama sırf gullümüne bir bakayım” diyen lubunyaları ve kadınları sahalara çağıran Sportif Lezbon, her Çarşamba 20:00 – 21:00 Dikmen Merkez Halı Sahası’nda.

Maçları ve gelişmeleri takip etmek için Sportif Lezbon'un Facebook sayfasına buradan göz atabilirsiniz.

(Fotoğraflar: A. Cevat Uğraş)


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam