28/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Steven Soderbergh sinemaya bir süre ara vermeden evvel ‘Şamdanın Arkasında – Liberace’nin Gizli Hayatı’ filmiyle kamerasını eşcinsel aşka çevirdi.

Steven Soderbergh Cannes’da Kamerasını Eşcinsel Aşka Çevirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyen aşk, bu yılki Cannes Film Festivali’ne damgasını vurdu. Altın Palmiye ödülünü kazanan “Adèle’in Hayatı”, Fransa’da eşcinsel karşıtlarının Herkes İçin Evlilik Yasası’nı protesto etmek için sokaklara döküldüğü bir zamanda eşcinsellerin yüzünü güldürdü.  
 
Aynı ödülü 1989 yılında “Seks, Yalanlar ve Videoteyp” filmiyle kazanan yönetmen Steven Soderbergh ise sinemaya bir süre ara vermeden evvel “Şamdanın Arkasında – Liberace’nin Gizli Hayatı” filmiyle eşcinsel aşkı kutluyor. Filmde Oscar ödüllü oyuncular Matt Damon ve Michael Douglas, Amerikalı piyanist ve şarkıcı Liberace’nin Scott Thorson’la yaşadığı aşkı canlandırıyor.
 
Soderbergh, 25 milyon dolarlık film bütçesini bulmak için beş yıl uğraştığını; çünkü fon verenlerin filmi sadece eşcinsellerin izleyeceğini düşündüğünü anlatıyor.
 
Filmin vizyona giriş tarihi tüm dünyada eşcinsel hakları ve evliliğin gündemde olduğu bir zamana denk gelse de, Liberace yaygın tabular yüzünden ömrü boyunca insanlar önünde eşcinselliğini inkâr etti.  

Filmin yönetmeni, “Bu filmi yaparken sosyopolitik yanını pek de düşünmedim; ama bu ilişkiyi nasıl olur da daha inandırıcı ve gerçekçi kılabileceğime odaklandım,” diyor.
“Eşcinseller için eşit haklar konusu gündeme geldiğinde umuyorum ki bundan elli yıl sonra tüm bu tartışmaların neden bu kadar uzun sürdüğünü anlayamayacağız.”
 
26 Mayıs’ta HBO kanalında Amerikan premiyerini yapan film, 7 Haziran’da dünya sinemalarında olacak. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam