18/10/2017 | Yazar: Can Tülük

Siyah Pembe Üçgen’in sivil toplum örgütleri ve üniversiteler için yeni etkinlik dizisi ilk seminerini verdi.

STK’lar ve üniversiteler için ‘Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Politikaları Seminerleri’ başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyah Pembe Üçgen’in sivil toplum örgütleri ve üniversiteler için yeni etkinlik dizisi ilk seminerini verdi.  

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler için yeni bir seminer dizisine başladı. Etkinlik dizisinin ilk semineri 14 Ekim Cumartesi günü Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Seminerin birinci oturumunda Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Erdem Gürsu, “LGBTİ Kavramlar ve Doğru Bilinen Yanlışlar”; ikinci oturumunda ise Av. Nazan Sakallı Aktaş “Türkiye'deki Toplumsal Cinsiyet Örgütlenmeleri ve Güncel Politikalar” sunumunu yaptı.

“LGBTİ Kavramlar ve Doğru Bilinen Yanlışlar” oturumunda Gürsu, kavramları ve yanlış bilinenleri katılımcılarla birlikte hak savunuculuğu perspektifinden tartışmaya açtı.

“Toplumsal Cinsiyet Örgütlenmeleri ve Güncel Politikalar” oturumunda ise Nazan Sakallı Aktaş Türkiye’de ve dünyada feminizm tarihini, dalgalarını ve kadın hareketinin günümüzdeki politik hedeflerini katılımcılarla paylaştı.

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin seminer dizileri ücretsiz olarak düzenleniyor. Seminerlerden haberdar olmak için derneğin Facebook ve Twitter sayfasını takip edebilirsiniz.     

Bu seminer dizisi İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA) ve Konak Kent Konseyi Eşitlik Meclisi'nin desteğiyle gerçekleşmektedir.

İlgili haber 

Siyah Pembe Üçgen Seminerleri başlıyor!


Etiketler: insan hakları
nefret