13/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Şubat 2019 faaliyet raporunu yayımladı.

Şubat kısa; mücadele uzun ince bir yol… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Şubat 2019 faaliyet raporunu yayımladı.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Şubat 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Genç LGBTİ+, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İzmir Şubesi ve Kaos GL’nin birlikte düzenlediği “Sosyal Hizmet Uzmanları’na Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Etkinliği” İzmir’de yapıldı.

Kaos GL Derneği’nden Hayriye Kara, Ankara Barosu LGBTİ+ Hakları Merkezi’nde, LGBTİ Temel Kavramlar Eğitimi/Müvekkil ile iletişim konusunda sunum yaptı.

Kaos GL Derneği’nden Avukat Hayriye Kara, Ankara Barosu Mülteci Hakları Merkezi’nde Mülteci Hakları Sertifika Eğitimi/CYCK Temelli Sığınma Başvuruları ile ilgili sunum yaptı.

Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL dernekleri, İstanbul’da, Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetimler Konferansı düzenledi.

Sivil toplum, dayanışma, birlikte mücadele…

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi 41 milletvekili Ankara Valisi Vasip Şahin’den Ankara’daki LGBTİ+ etkinlik yasağını kaldırmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerine getirdiği yasağı kaldırması için imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya, “LGBTİ etkinliklerine getirilen yasak artık son bulmalı” mesajını veriyor ve LGBTİ+ etkinliklerine yönelik yasağın olağanüstü halin kalkmasına rağmen sürdüğüne dikkat çekiyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) bugün yayımladığı açıklamada, Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinlik yasağının derhal kaldırılması gerektiğini belirtti.

Uluslararası lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks çatı örgütü ILGA’nın Avrupa bölge örgütü ILGA-Europe (Avrupa), 2018 LGBTİ hakları inceleme raporunun Türkiye bölümünde LGBTİ+ etkinlik yasakları ile örgütlenme özgürlüğünün ihlal edilmesi öne çıktı.

Türk Psikologlar Derneği LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Çalışmaları Birimi ve Türkiye Psikiyatri Derneği işbirliği ile ruh sağlığı alanında çalışanlar için cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği atölyeleri düzenliyor. İlk atölyenin ardından ikincisi 24 Şubat’ta yapıldı.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyorDanışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL yayınları…

kaosGL.org, yayın ilkelerini açıkladı. LGBTİ+'ların kendi tarihini yazmalarına; kendi içeriklerini üretmelerine olanak sağlayan kaosGL.org, üretilen haber ya da içeriğin geçtiği yayın sürecini okurlarıyla paylaştı.

Ülkü Doğanay, kaosGL.org için bilgi notu hazırladı: İfade özgürlüğü ile nefret söylemi arasındaki sınır nerededir?

“Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyri” başlıklı 2019 Ocak ayı raporu işte burada…

Kaos GL Dergisi’nin 2019 Ocak-Şubat tarihli 164. sayısı “Televizyon” dosya konusuyla yayınlandı. Dergisinin Mart-Nisan sayısı “Dostluk” dosya konusuyla çıkıyor.

Kaos GL ile KaosQ+ dergilerinin dağıtım, kitabevleri ve internet satışı için NotaBene ile bağlantıya geçebilir; abonelik için semih@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz. Dergiye editor@kaosgl.org adresinden katkıda bulunabilirsiniz.

Derneğin 2018 Yıllık Faaliyet Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Kaos GL Derneği Şubat 2019 Aylık Faaliyet Raporu işte burada…

İlgili haber:

Kaos GL’den Ocak ayı faaliyetleri


Etiketler: yaşam
nefret