28/01/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Heteroseksizme karşı kurulan futbol takımı Sportif Lezbon, Şule Çet’in ilk duruşmasının görüleceği akşam “kadın cinayetleri son bulsun” diyerek sahalara çıkacak.

“Şule ve katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Heteroseksizme karşı kurulan futbol takımı Sportif Lezbon, Şule Çet'in ilk duruşmasının görüleceği akşam “kadın cinayetleri son bulsun” diyerek sahalara çıkacak.

Ağırlıklı olarak kadınların yer aldığı, heteroseksizme karşı Ankara’da kurulan futbol takımı Sportif Lezbon, Şule Çet'in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşmasının görüleceği akşam “kadın cinayetleri son bulsun” diyerek sahalara çıkacak.

kaosGL.org’a konuşan Sportif Lezbon’dan Ece, “Şule’nin ölümünün münferit olmadığını ve kadına yönelik suçların cezasız bırakıldığı bir sistemin ürünü olduğunu biliyoruz. Şule’nin katillerinin bir an önce yargılanarak herhangi bir cezai indirime gidilmeden cezalandırılmasını istiyoruz. Şule ve katledilen tüm kadınlar için adalet, katiller yaratan bu sistemin sorumlularından hesap sorulsun istiyoruz. Bu yüzden, ilk duruşmanın görüleceği 6 Şubat akşamı davaya dikkat çekmek, Şule’nin susturulan sesi olmak ve kadın cinayetlerine dur demek için bir dayanışma maçı yapacağız. Destek vermek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Şule Çet davası hakkında

Ankara'da 29 Mayıs’ta biri patronu olan iki erkeğin cinsel saldırısı sonrası 20. kattan şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in ilk duruşması 6 Şubat’ta görülecek.

Çet’in ölümüne ilişkin açılan soruşturmada Ankara Cumhuriyet Savcılığı, sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu için “cinayet”, “cinsel saldırı” ve “hürriyeti tehdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istedi.

Etkinliğin Facebook etkinliğine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam