27/11/2019 | Yazar: Kaos GL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da 25 Kasım’da “50 LGBT’li kadının polise saldırdığını” ve “polisin hiçbir müdahale ortaya koymadığını” iddia etti.

Süleyman Soylu hedef göstermeye devam ediyor: “50 tane LGBT’li kadın polise saldırdı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Bülent Kılıç / AFP

Sistematik olarak LGBTİ+’ları hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün katıldığı Terör, İstihbarat, Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada; İstanbul’da 25 Kasım’da “50 LGBT’li kadının polise saldırdığını” ve “polisin hiçbir müdahale ortaya koymadığını” iddia etti:

“Bu milletin ahlâkını başkalaştırmak isteyen, bu milletin bütün geleneğini bütün medeniyet anlayışını başkalaştırmak isteyen 50 tane LGBT’li kadın direkt polise saldırdı. Polis hiçbir müdahale ortaya koymadı.”

Sistematik hedef gösterme

Bakan, Haziran ayında hükümet adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim çalışmaları yürütürken, “LGBT”yi de “terör” örgütleriyle birlikte telaffuz etmekte sakınca görmemiş, bir tv’nin “Bakan Soylu Seçim Özel” programında gene “LGBT”yi telaffuz etmişti. 20 Ağustos’ta, Habertürk TV’de katıldığı televizyon programında, hedef gösterdiği LGBTİ+’lar için, “Türkiye’demeşrulaştırılmaya çalışılıyor, aleni ortaya dökülmeye çalışılıyor” demişti. Hak-İş'e bağlı Özçelik-İş Sendikası'nın Afyonkarahisar'daki termal otelde 3 Eylül’de düzenlenen toplantısında, seçim sürecinin ardından yaptığı konuşmada LGBTİ+’ları “Ankara'daki bir LGBT derneğine Amerika Birleşik Devletleri 22 milyon dolar yardım yapıyor. Benim burada konuşmama gerek var mı? Neyle karşı karşıya kaldığımızı, hangi cereyanlarla karşı karşıya kaldığımızı, aslında temel hedefin şu milletin inancı, kimliği, bu coğrafyadaki varlığı olduğunu bundan sonra kelimelerle ifade etmeme gerek var mı?” sözleriyle yeniden hedef göstermişti.


Etiketler: insan hakları
nefret