07/06/2011 | Yazar: KAOS GL

Suriye’de “Şam’da eşcinsel bir kız” (A G

Suriyeli Lezbiyen Aktivist Kaçırıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Suriye’de “Şam’da eşcinsel bir kız” (A Gay Girl in Damascus) başlıklı blog sayfasıyla reform yanlısı gösterilerde yaşananları dünyaya duyuran Emine Araf, dün gece silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

Blogunda Emine Abdullah müstear ismiyle yazılar yazan, Suriye ve ABD vatandaşı Araf, dünyanın dört bir yanından takipçi toplamayı başarmıştı. Emine, dün gece bir arkadaşıyla bir toplantıya giderken silahlı kişilerce kaçırıldı. Emine’nin kaçırıldığını, kuzeni kendi blog’undan duyurdu.

Kuzeni Rania İsmail, “Emine’nin 20’li yaşlarda silahlı üç kişi tarafından kaçırıldığını, Emine’nin bir tanesine vurduğunu ve arkadaşına ‘babasını bulmasını söylediğini’” belirtti. Adamlardan biri Emine’nin ağzını kapattı ve aktivist kız camında Basel Esad yazılı sticker bulunan kırmızı bir Dacia Logan’a sokuldu.

Açık ve esprili diliyle çok sayıda destekçi toplayan Emine, kitap yazmaya hazırlanıyordu. Emine, Suriye’deki rejimin dikkatini çekince ününü iyice artırmıştı.

Silahlı kişilerce kaçırılan Amina Arraf’ın serbest bırakılması için açılan on-line imza kampanyası: http://www.petitionbuzz.com/petitions/freeamina



Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam