10/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin “Düş Yolcuları Adalet Plaketleri” töreninde Kaos GL’ye de plaket verildi.

Suruç Aileleri’nden Kaos GL’ye adalet plaketi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin “Düş Yolcuları Adalet Plaketleri” 8 Ağustos'ta düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Taksim Hill Otel'de yapılması planlanan etkinlik Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanınca tören İstiklal Caddesindeki Önder Babat Kültür Merkezi'ne taşındı. Yasağı gerekçe gösteren polisler burada da düzenlenecek töreni engelledi. Bunun üzerine tören Kadıköy'de bulunan Bilim, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı'na (BEKSAV) taşındı.

Törende Suruç Aileleri İnisiyatifi konuşan Sultan Yıldız, hiçbir zaman adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi:

“Ne engel olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Biz sadece plaket vermek istedik. Katliama uğrayan tüm ailelerin katılacağı bir etkinlik olacaktı. Engellemeler sonucunda katılamayan adalet arayan tüm aileleri saygıyla selamlıyorum.”

suruc-aileleri-nden-kaos-gl-ye-adalet-plaketi-1

İnisiyatif, LGBTİ+’ların adalet mücadelesini de verdiği plaketlerle selamladı. Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kaos GL Derneği’ne plaket verdi. Plaketi dernek adına alan Yıldız Tar Suruç katliamında yaşamını yitirenleri andığı konuşmasında, “Bugün 'Suruç için adalet' diyenler şiddetle karşılaşıyor, yasaklarla karşılaşıyor. Bu yasakları biz LGBTİ+ etkinliklerinden de biliyoruz. Yasaklarla bizleri sıkıştırmak isteseler de su akar ve yatağını bulur. Aktığımız yerde birlikte mücadele etmekten, adalet arayışlarımızda yol arkadaşlıklarımızdan onur duyarız” dedi.

Orlando katliamı için adalet isteyenler adına ise plaketi Özcan Dündar aldı. Dündar, "Orlando katliamını anmak isteyenlerin oluşturduğu bir komisyon vardı. Plaketi bu komisyon adına kabul etmek istiyorum. LGBTİ+ hakları insan haklarıdır” ifadelerini kullandı.

Törende İzmir Barosu, Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu, Halkların Köprüsü Derneği, Suruç İçin Adalet Platformu'nun tutuklu avukatı Sevda Çelik, Grup Yorum, Roza Kadın Derneği, Cumartesi İnsanları, kayyum atanan belediyeler adına Hatice Çevik, Av. Selçuk Kozağaçlı, Galataport'taki iş cinayetinde hayatını kaybeden Dev-Yapı İş yöneticisi Hasan Oğuz ve ölüm orucu direnişinde yaşamını yitiren Mustafa Koçak gibi çok sayıda isme plaketler verildi.


Etiketler: insan hakları
İstihdam