20/07/2015 | Yazar: Hakan Özkan

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ‘Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar’ dedi.

Suruç katliamı Ankara’da kınandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara ESP Genel Merkezi önünde buluşan yüzlerce kişi AKP İl Binası’na yürüyerek Suruç’ta onlarca kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar” dedi.
 
Foto: sendika.org
 
Ankara’da toplanan ve AKP il binası önüne yürüyen kalabalık Suruç’ta meydana gelen saldırıyı “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Faşizme boyun eğme” sloganları ile kınadı. Yürüyüşe HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile CHP Milletvekili Murat Emir, KESK Eşbaşkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı.
 
AKP Ankara İl Binası’na yürüyen yüzler TOMA engeli ile karşılaştı. Saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasını topluluk adına ESP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Akdeniz okudu.
 
Basın açıklamasında saldırıdan bahsedilerek, “Bu canice ve hunharca saldırı halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kobane direnişine, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır” sözleriyle saldırı kınandı.
 
Saldırının Rojava devrimini ezmek ve boğmak isteyen IŞİD faşist çeteleri ve onunla işbirliği içerisinde olan AKP iktidarı olduğunu vurgulayan basın açıklaması, “Barış ve özgürlüğü ezmek isteyen IŞİD barbarlığıdır. Bu katliam MİT-Kontrgerilla-IŞİD barbarlığı marifetiyle gerçekleştirilmiştir.” ifadeleri ile devam etti.
 
Basın açıklaması, “Katliamda şehit düşen yoldaşlarımızın anısına bağlı kalacağız. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu acılardan dayanışma, birleşik mücadele ve özgürlük tutkumuzu misliyle artırarak çıkacağız. Katliamların hesabını mutlaka soracağız.” sözleri ile tamamlandı.
 
Yürüyüşe katılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hayatını kaybeden gençlere “Siz yeni yaşamı inşa için oradaydınız, sizin bu şiarınız var olma şiarımız olacak” sözünü verdi. Önder, saldırıyı yapanlara ve egemenlere de, “Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar” sözleriyle seslendi.
 
İlgili haberler:

Etiketler: insan hakları
İstihdam