10/08/2015 | Yazar: Sultan Keleş

Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananlar ile dayanışmak amacıyla Suruç Psikososyal Dayanışma Ağı kuruldu.

Suruç Psikososyal Dayanışma Ağı kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananlar ile dayanışmak amacıyla Suruç Psikososyal Dayanışma Ağı kuruldu.

Fotoğraf: DİHA

TİHV İstanbul Temsilciliği'nde Suruç Katliamı'na tanıklık eden, hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarına psikososyal destek vermek amacıyla Suruç Psikososyal Dayanışma Ağı kuruluşunu deklare etti.

Kuruluşu deklare etmek için TİHV İstanbul Temsilciliği'nde yapılan basın toplantısına Türkiye Insan Hakları Vakfı, Türkiye psikiyatrı Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, İstanbul Tabip Odası ve Travma Çalışmaları Derneği katıldı.

Suruç Psikososyal Dayanışma Ağı adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Psikiyatri Derneği'nden Kaos GL Danışma Kurulu Üyesi Şahika Yüksel, savaş ve çatışmanın en büyük ruhsal travma kaynaklarından biri olduğuna, bir intihar saldırısında yaralanmanın, yaralanmaya ve ölümlere şahit olmanın ise en travmatik yaşantılar arasında olduğuna dikkat çekti. Bu nedenden dolayı birçok sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelerek bu ağı kurdukları belirten Yüksel, katliama tanıklık edenlerin, yaralananların ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına bir yıllık süreyle psikososyal destek vereceklerini ifade etti.

Çalışma kapsamında ulaşacakları kişilere ev ve kurum ziyaretleri yapmayı, kişileri travma hakkında bilgilendirmeyi, bireysel ve grup psikoterapi hizmetleri sunmayı öngördüklerini söyleyen Şahika Yüksel, Suruç Katliamı'ndan etkilenmiş kendilerine sosyal medya hesaplarından ya da (0212) 249 30 92 Numaralı telefondan ulaşabileceklerini kaydetti. 

Sosyal medya hesapları: 

Twitter: @surucpda

Gmail: surucpda@gmail.com


Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret