10/02/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Taksim Dayanışması ile ilgili hazırlanan Gezi iddianamesi, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından savcılığa iade edildi.

Gezi direnişi nedeniyle Taksim Dayanışması ile ilgili hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından savcılığa iade edildi.
Taksim Dayanışması üyesi 26 kişi hakkında hazırlanan Gezi iddianamesi, avukatların itirazı üzerine savcılığa gönderildi. İtirazı yerinde bulan Asliye Ceza Mahkemesi, Dayanışma’nın suç örgütü olarak gösterildiği iddianameyi iade etti.
 
Savcılığın hazırladığı iddianamede Taksim Dayanışması temsilcilerinden Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Beyza Metin, Ender İmrek, Haluk Ağabeyoğlu “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, 21 kişi de 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetle suçlanıyordu.
 

Dayanışma iddianame için bir basın açıklaması yayınlayarak, “19-20’li yaşlarında gençlerimizin Başbakan teşviki ile ’destan yazdığı’ söylenen polis şiddeti ile öldürüldüğü, gözü yaşlı annelerin bu acılara dayanamayıp oğullarının peşinden gittiği, dünyanın en büyük adalet saraylarında, öldürülen, yaralanan, tutuklanan çocuklarımız için bulunamayan adaletin temel alındığı bir ortam ve sistemde, ’iddianamelerde talep edilen hapis cezası’ ya da diğer yaptırımların bizim gözümüzde hiçbir önem taşımadığı bilinmelidir” demişti. 


Etiketler: yaşam
İstihdam