29/08/2007 | Yazar: Erkan Altay

İstanbul Taksim’de polis, Tek Yön adlı eşcinsel barından çıkan 19 yaşındaki E.Ç.’ye sokak ortasında saldırdı.

İstanbul Taksim’de polis, Tek Yön adlı eşcinsel barından çıkan 19 yaşındaki E.Ç.’ye sokak ortasında saldırdı. Götürüldüğü Taksim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde fiziksel şiddet görmeye devam ettiğini belirten E.Ç., araç içinde bir polisin kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu da iddia etti.

Erkan Alçam - istanbul

İstanbul Taksim’de polis, eşcinsel barı Tek Yön'den çıkan E.Ç.’ye (19) sokak ortasında saldırdı. Taksim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen E.Ç. burada da fiziksel şiddete maruz kalmaya devam ettiğini belirtti. E.Ç. araç içinde polisin pantolonunu indirmeye kalkarak kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu da iddia etti.

25 Ağustos sabahı 05.00 sıralarında gerçekleşen olayda, Tek Yön adlı bardan çıkan E.Ç. kısa süre sonra arkasından gelen polis minibüsünün kendisine ‘Çekil lan!’ diye bağırdığını, bunun üzerine hemen yanındaki çöpleri göstererek sadece çekilmeye çalıştığını söylediğini vurgularken; bu yanıta karşılık iki polisin araçtan inerek kendisine tekme, tokat ve tekme ile saldırdığını belirtti.

Araca sokularak saldırıya uğramaya devam ettiğini söyleyen E.Ç. şöyle konuştu: ‘İçeri sokulduktan sonra polislerden biri pantolonumu indirmeye çalışarak bana tecavüz etme girişimde bulundu. Karşı koymam üzerine bundan vazgeçti fakat iki polis dayak atmaya devam etti. Kısa süre sonra Taksim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüm. Orada bulunan 10 civarı polis bana dayak attı. Tutanak bile tutmadılar. İçlerinden biri ‘ibne bu!’ diye bağırdı ve diğerleri de bunun üzerine daha güçlü şekilde şiddet uygulamaya devam etti. Daha sonra serbest bıraktılar ve Taksim İlkyardım Hastanesi’nden darp raporu çıkarttım.

Olay sırasında aynı sokakta bulunanlardan E.A. (21), ‘Polis kornasını duyduktan sonra arkamı döndüğümde iki polisin araçtan indiğini ve birine tekme-tokat saldırdığını gördüm. Polisin bu gücü nereden aldığını merak etmemek elde değil çünkü gayet rahat ve yaptığı şeyin yanlışlığından kuşkusu olmayan bir tavır gördüm. O kişiyi dayak atarak aracın içine soktular ve içeride de dayak attıklarına gözlerimle şahit oldum. Bir şey yapamamak çok kötüydü çünkü aynı şeyleri yaşamamamız için hiçbir neden yoktu’ diye konuştu.

*Muhabirimizin diğer haberleri

[['Yürüyoruz' yurdu aştı]]

[[Lambda'dan Baskın Oran'a 'evet']]

[[Polis nereye?]]

[[‘Türkiye’den pek de farkımız yok’]]

[[‘Secde edeceğim tek kabe ereksiyon halindeki zekadır’]]

[[‘Ben CHP genel başkanı olsam yüzde 45 ile iktidar olurum’]]

[["Şimdi daha özgürüz"]]
Etiketler: insan hakları
İstihdam