28/07/2006 | Yazar: Kaos GL

Tarkan'ın açıklamaları medyada da yer buldu. Hürriyet gazetesinin Kelebek eki ünlülerden görüş alırken, Sabah gazetesi de okuyucularının görüşlerini yayınlamış. Her iki gazete de ‘herşeyimizpopstarımız’ duygusundan kurtulup Tarkan'ın sözlerinin bir hata olduğunu vurgulayan açıklamalara yer veriyor.

Tarkan'ın açıklamaları medyada da yer buldu. Hürriyet gazetesinin Kelebek eki ünlülerden görüş alırken, Sabah gazetesi de okuyucularının görüşlerini yayınlamış. Her iki gazete de ‘herşeyimizpopstarımız’ duygusundan kurtulup Tarkan'ın sözlerinin bir hata olduğunu vurgulayan açıklamalara yer veriyor.

KAOS GL

Bir laf söyledi ortalık karıştı - Hürriyet Kelebek, 28 Temmuz 2006

Şarkıcısı Tarkan’ın Bulgaristan’da yayımlanan Eva dergisine yaptığı "Homoseksüeller çocuklukta yaşadıkları sorunlar yüzünden öyle oluyorlar. Bu tür insanlar psikanaliz tedavisiyle çocukluklarına dönerek kendilerini duzeltebilir ve eşcinsellikten kurtulabilir" açıklaması tartışma yarattı.

Erkan Özerman: Tarkan’a şaşırdım

Bu konuda bir doktoru arasanız daha iyi olur. Tarkan gibi başarılı birinin bu lafları etmesi çok şaşırtıcı.

Barbaros Şansal: Eşcinsellik ayrıcalıktır

Tarkan Bey, Sibel Can’ın tanga giyip gündeme gelmesi gibi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir kere eşcinsellik anne karnında başlar. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bunu hastalık olarak görüyorsa bu onun bileceği şeydir. Yüzünü batıya dönmüş, pırıl pırıl bir popçunun böyle şeyler düşünmesi gerçekten düşündürücü. Eşcinsellik bir kambur değil, bir donanım, bir ayrıcalıktır.

Fatih Ürek: Eşcinsellik tedavi edilir mi

Hangi eşcinsel söylediği şekilde kurtulmuş ve düzelmiştir bana gösterin alnını karışlarım. Bunun toplumla hiçbir alakası yok. Tarkan çok sevdiğim, gurur duyduğum bir sanatçı ama bu söylediklerine katılmıyorum. Bu anne karnında başlar, genlerle ilgili bir şeydir. Bu olayı tıp dünyası böyle kabul etmiş, bunun tedaviyle kurtuluşu yok.

Çocukluğundaki travmayı onarıyor

Uzman Psikolog Ayşe Kayhan (Terapi İstanbul Psikiyatri Merkezi)

Küçük yaşta tecavüze uğramış bir erkek çocuğunun toplumsal baskı ve yetişme kaynaklı eşcinselliği seçmesi başka bir şey, bir cinsel yönelim olarak eşcinsellik başka bir şeydir. Bugün Dünya Sağlık Örgütü dahil 20 yıldır eşcinsellik hastalık olmaktan çıktı. Tarkan belki de kendi hayatı içinde, çocukluğunda geçirmiş olduğu bir travma vardır ve onu onarmaya çalışıyordur. Ama bunu tüm eşcinsellik seçimleri için yapmak yanlış olur. Bu bilimsel gerçek! İnsanların cinsel yönelimlerini içlerinde bulundukları çevresel ortam ve psikolojik süreç belirler.

Halk ne diyor? – Sabah, 28 Temmuz 2006

GONCA ARZIK: Senin canın sağ olsun ama gene de seni bu kadar seven hayranlarına yanlış örnek oluyorsun bu sözlerle...

CEM ÇAKIR: Tarkan bırak artık bu yalanları. Bir George Micheal'a bir Elton John'a bak. Eşcinsel olduklarını söylediler. Ne kaybettiler? Gey olduğunu söylersen, o bayan hayranların, konserlerinde çığlık atmaz diye mi korkuyorsun?

ARDA DURAN: Tarkan'ın açıklamaları çelişkilerle dolu. Niye acaba psikanalize gidiyor? Yani eşcinseldi de tedavi olmak amacıyla mı? Daha önce de hiç eşcinsel olmadım demişti. Benim kafam karıştı.

CENK GEÇER: Türkiye'de gey olup da açıkça geyliğini söyleyebilen bir cesur yürek çıktı mı ki? Her şeyimiz yalan dolan. Elin Avrupalısı göğsünü gere gere gey olduğunu söylüyor. Türkiye'de ise hala sahte kız arkadaşlarla gizleniliyor.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam