06/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat KuirFest, çevrimiçi erişime açtığı LGBTİ+ Film Platformu’nda izleyebileceğiniz, 5 film öneriyor.

Tatilde, iş çıkışında, ister yalnız ister bir arada sizin için 5 film Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat KuirFest, çevrimiçi erişime açtığı LGBTİ+ Film Platformu’nda izleyebileceğiniz, 5 film öneriyor.

Her Story / Onun Hikayesi, 2015, filmden kesit.

Pembe Hayat KuirFest, çevrimiçi erişime açtığı LGBTİ+ Film Platformu’nda izleyebileceğiniz 5 film öneriyor. 

2011 yılından bu yana LGBTİ+ hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratan Pembe Hayat KuirFest Temmuz ayında LGBTİ+ Film Platformu’nu çevrimiçi erişime açtı. Bu platformla birlikte, LGBTİ+ film gösterimi ve etkinliklerin yasaklandığı Türkiye’de, queer filmler bir tık kadar yakınınızda.
LGBTİ+ temalı filmleri bir araya getiren Platform’da tatilde, yaz sıcaklarında, iş çıkışında, yalnız ya da dostlarla toplanarak izleyebileceğiniz ,Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, İngiltere ve Yeni Zellanda yapımlı beş film şöyle:

Hala, 2012, Türkiye, 20’

Anne ve babasını kaybettikten sonra doğduğu köye tekrar dönen bir transın hikayesi.

Her Story / Onun Hikayesi, 2015, USA, 60’

Onun Hikayesi Los Angeles’ta aşktan ümitlerini kesmiş olan ancak ani bir karşılaşmanın umutlarını tazelediği  iki trans kadın hakkında. Violet, röportaj için kendisine yaklaşan bir muhabir olan Allie'ye doğru kendisini bir çekim içerisinde bulurken, kariyer odaklı Paige açılmayı düşündüğü ilk adam olan James ile tanışır.

The Kiffness: You Say You Love Me / Beni Sevdiğini Söylemiştin, 2017, Güney Afrika, 4’

The Kiffness, “You Say You Love Me” nin (Beni Sevdiğini Söyle) müzik videosunda Manila Von Teez ve ekibinin drag performanslarıyla bizi karşılıyor. Videoda Manila, Cape Town’un LGBTİ merkezi olan De Waterkant’ta bir sokak boyunca, ekibinden dansçılarla dans ederek, şarkıya eşlik ediyor.

Being Stavros / Stavros Olmak, 2013, UK, 10’

32 yaşındaki Stavros, gerçek aşkı bulmak için Birleşik Krallık Gey Güzellik yarışmasına katılıyor. Ancak işler kimsenin planlandığı gibi gitmiyor. Stravos’un karşısına çıkan bir zorluk var. O da diğer yarışmacıların üç katı kiloda olması. Bu neşeli, hayat dolu ve dokunaklı hikayede gay bedenler ve iç çamaşırlarını nasıl giyeceğiniz anlatılıyor.

Medulla Oblongata, 2017, Yeni Zelanda, 7’33

Maldivli öğrenci Abraham Naim, Auckland LGBTQ sahnesinin tanınmış figürlerinden, güçlü ve zırıl alter egosu drag queen Medulla Oblongata olarak ünlüdür. Ancak, hayat Abe için hep bu şekilde değildir. Resmi dili İslam olan Maldivler’de gay olmasından dolayı zulme uğrayan ve bu nedenle Yeni Zelanda’da kendisine mülteci statüsü tanınan Medulla Oblongata, Abe’in şimdi nerelerde olduğunu ve ardında bıraktığı hayatı keşfe çıkıyor.  

Filmleri izlemek için tıklayınız.

İlgili haber:

LGBTİ+ Film Platformu çevrimiçi erişime açıldı


Etiketler: kültür sanat
İstihdam