11/06/2011 | Yazar: KAOS GL

İsrailli LGBT’ler “pride”larını dün “eşitlik için yürüyoruz” adı altında düzenlediler.

Tel Aviv Onur Yürüyüşü’ne Binlerce Kişi Katıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İsrailli LGBT’ler “pride”larını dün “eşitlik için yürüyoruz” adı altında düzenlediler. Livni, herkes için eşitlik mücadelesi yürütmenin sadece solun değil, tüm İsrail liderlerinin ve siyasi partilerinin sorumluluğunda olması gerektiğini söyledi. 

Tel Aviv’de eşcinsellerin geleneksel yıllık yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Eşcinsellerin “Eşitlik için yürüyoruz” adı altında düzenledikleri yürüyüşe katılmak için İsrail’e ülke dışından 5 bin dolayında turist geldiği belirtiliyor.


Tel Aviv’deki Meir Parkı’ndan hareket eden yürüyüşçülere, burada İsrail muhalefetinin lideri ve Kadima Partisi Başkanı Tzipi Livni, İşçi Partili eski bakanlardan İzak Herzog ile soldaki Meretz Partisi milletvekillerinden Nitzan Horovitz de katılarak konuşma yaptılar.

Livni, herkesin istediği gibi olma hakkına sahip olduğunu, herkes için eşitlik mücadelesi yürütmenin sadece solun değil, tüm İsrail liderlerinin ve siyasi partilerinin sorumluluğunda olması gerektiğini söyledi.

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai ile Belediye Meclis Üyeleri de yürüyüşün ilk başına katılanlar arasında yer aldılar.

Yürüyüş, kamyonlar üzerinde yapılan dans ve müzik gösterileriyle devam ederken, binlerce kişi de katılımcıları izledi.

Polis yürüyüşün devam ettiği ana cadde ve buraya açılan sokaklarda trafiği kesti, sokak başlarında da güvenlik için mevzilendi.

Yürüyüşçülerin son güzergahı Tel Aviv sahili oldu.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam