30/07/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Temmuz ayının üçüncü haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Temmuz ayının üçüncü haftasından 45 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Temmuz ayının üçüncü haftasında (15-22 Temmuz) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

15 Temmuz, Malatya Net Haber

Asiye Türkan: “Cinsiyet, Cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet eşitliği söylemleri böylelikle zaten sıkıntıda olan insanlığı da aileyi de bitirdi.”

15 Temmuz, Kocaeli Demokrat

Uğraş Çiftçi: “LGBT hareketlerinin... Soros fonlarıyla bir bağı var mı? Varsa boyutları nelerdir? ???”

15 Temmuz, Ege Telgraf

Ayşegül Çakmak “15 Temmuz'un 'travesti' kahramanı” başlıklı yazısında translara dair önyargıları artıracak bir anlatıya yer veriyor… Çakmak, “Acıyı insandan daha çok hisseden bir kişilik ve duygusal bir travesti. O gece, hain saldırıyı yaşamış, kendine ait motosikletle kalkışmaya direnen dokuz vatandaşımızı defalarca gidip gelerek hastaneye yetiştirmiş bir travesti” diyor ve 15 Temmuz’dan sonra “B. yani Can silikonlarını çıkarttı. Erkek oldu. İstanbul'dan ayrıldı, Güney'e yerleşti” diyor.

16 Temmuz, Milliyet, Türkiye, Yeni Şafak, Akit, Yeni Devir (İstanbul), Milat, Milli Gazete, Karadeniz’de Son Nokta (Trabzon), Gazete Bursa, Yeni Birlik, Tünaydın (İstanbul)

Gazeteler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ayrımcı sözlerini sayfasına taşıyor, şerh düşmeyerek ayrımcı söyleme alan açıyor. Habere göre Çavuşoğlu, Almanya'da ailelerinden alınan Türk çocukların kime verileceği konusunda kasıtlı tutumlara şahit olduklarını ileri sürüyor: “Bu çocuklan özellikle bazı bölgelerde eşcinsel şekilde birlikte yaşayan insanlara aile sıfatı vererek, vermeye çalıştılar. Girişimlerimizle bunların birçoğunu engelledik.”

16 Temmuz, Yeni Akit

Gazetede değişen bir şey yok: “Sapkın LGBT dernekleri kapatılsın”

16 Temmuz, Milat

Asiye Türkkan: “Z NESLİ toplumsal cinsiyet eşitliğinin, LGBT söylemlerinin, cinsiyetsizlik propagandalarının kurbanı oldu. Aslında bu Rahman olan Allah'a açılan bir savaştı.”

17 Temmuz, Haber Kent

Elazığ’da çıkan gazete AKP Milletvekili Sermin Balık’ın ayrımcı sözlerine alan açtı: “6284 sayılı kanun ile bunun yapılması için adım atıldı. Ancak bu yanlış değerlendirildi. LGBT ve 3 cins diye bir yaklaşım gösterildi. İslam’da Kadın ve Erkek vardır. Bunun dışında başka bir cins yoktur. Toplumumuz bu olaya karşı tepki gösterdi.”

17 Temmuz, Akit

Gazete Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Şahin’in nefret söylemine alan açıyor: “Feminizm'in sonrası lezbiyenlik, eşcinselliğin sonrası da ensest, pedofili, zoofili, nekrofili gibi her türlü sapkınlıktır.”

17 Temmuz, Aydınlık

Ferdi Tarhan: “LGBT ve cinsel yabancılaşmaya karşı hoşgörü, aileye karşı pervasızlık, bencillik ve sorumsuzluk gibi Türk gençliğinde olmayan özelliklere sahip olsun diye vücudunu çekip genişletiyor.”

17 Temmuz, Doğru Haber

Gazeteden nefret sözleri: “Bunun öncelikli adımı olarak, bu değerlerin yozlaşmasına ve toplumun çürümesine sebep olan LGBT gibi sapkınlıklara meşruiyet alanı açan…”

17 Temmuz, Türkiye Trabzon

Hikmet Köksal: “Daha önce tehlikeyi görerek Bulgaristan, Hırvatistan ve Macaristan'ın çekildiği bu proje aile için tehdit olması yanında, Lezbiyen, Gay, LGBT ve diğer formları eşitleyen bir yıkım projesine dönüştürüldüğü için karşıyız!”

17 Temmuz, Milli Gazete

Sadrettin Karaduman: “’İstanbul Sözleşmesi’ olarak tarihe geçen ve el an LGBT'lilerin yararlandığı bir halde bulunan bu sözleşme de iptal edileceği günü beklemektedir.”

17 Temmuz, Yeni Şafak

Yusuf Kaplan: “Yaratılıştan gelen cinsel kimliği beğenmeyip değiştirmeye soyunan, toplumsal cinsiyet eşitliği masalıyla cinsel tercih yönelimini kişiye bırakan, Yaratıcı'ya meydan okumaya kalkışan sapkın bir türün varlığını, ilişki biçimlerini meşrulaştıran, zamanla sapkın eşcinsel evliliklerin önünü sonuna kadar açan ürpertici bir Sözleşme bu!”

18 Temmuz, Sabah

Gazete İstanbul Sözleşmesi’nden şöyle bahsediyor: “Cinsel yönelim kavramları legalleştirildi.”

18 Temmuz, Diriliş Postası

Ferhat Ersin: “LGBT gibi sapık örgütlerin tüm faaliyetleri acilen yasaklanmalıdır. Eş cinsel sapıklık, suç kapsamına alınmalı ve reklamını yapan tüm mecralar anında kapatılmalıdır.”

18 Temmuz, Yeni Akit

Oğuzhan Gültekin: “LGBTİ'li sapkınlar, günlerdir sosyal medya üzerinden "Nefretin her türlüsüne karşıyız, Ayrımcılığa karşıyız" yalanları ile hastalıklı düşüncelerini meşrulaştırmaya çalışıyor.”

18 Temmuz, Önce Vatan, İktidar Gazetesi

Gazete Ülkü Ocakları Eski Başkanı ve Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Okan Ertorun'un nefret söylemini yaygınlaştırıyor: “Cumhur İttifakı, Vatanını ve Milletini seven, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, Devletinin bölünmez bütünlüğüne bağlı her türlü terör, musibet, Igbt gibi ahlaksız luti bir akım ve deizm gibi inanç tehlikesine karşı dik duran bir milli birliğin ittifakıdır.”

19 Temmuz, Yeni Akit

Ali Akben: “Ellerinden gelse, gezi zekalılar ve kaz kafalıları toplayıp LGBT'li yaratıkların rengine bürünerek yakma ve yıkma görevini büyük bir zevk ile yapacaklar, ama şükür devletimiz dimdik ayakta.”

19 Temmuz, Doğru Haber

Gazetedeki İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini talep eden haberden bir kesit: “Doğal, meşru ve yasal kadın-erkek ilişkileri dışındaki farklı cinsel yönelimlerin meşrulaştırılarak idealize edilip, toplumda yaygınlaştırılması önlenmelidir”

20 Temmuz, Yozgat Çamlık

Ahmet Sargın: “Eşcinsellik yaygınlaşarak toplum katmanlarına nüfuz etmeye başladı. Yani artık sıradanlaştı.”

20 Temmuz, Yeni Gölcük

Sedat Yücel: “Çocukları alıp götürenlerin LGBT veya Hristiyan misyonerler olup olmadığını kimler biliyor?”

20 Temmuz, Aydın Ses

Mesut Mezgit: “Amaç LGBT lobileri, postmodernbir dünya adına toplumsal cinsiyet projesinin temellerini atmak, 'Cinsiyetsizleştirmek'.”

21 Temmuz, Doğru Haber, Güne Bakış (Trabzon), Milat, Yeni Asır, Yeni Akit

Gazeteler, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası kolonlarından “LGBT renklerini” kaldırılma talebini ve ayrımcı sözlerini destekleyen ifadelerle sayfalarına taşıdı, ayrımcı söyleme alan açtı.

21 Temmuz, Yeni Akit

Ahmet Maranki: “Eşcinsellik, LGBT, İstanbul Sözleşmesi, CEDAW, 6284 sayılı kanun, aileyi paramparça eden hüküm ve yaptırımlar, toplumu tam manasıyla köleleştirdi!”

22 Temmuz, Milli Gazete

Gazete İstanbul Sözleşmesini hedef alırken LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi üretiyor: “Milli güvenlik sorunu haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması için farklı dünya görüşlerine sahip 19 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek ortak bir bildiriye imza attı. Bildiride, Şiddeti sadece tek bir cinsiyet üzerinden ele alıp toplam şiddet olayları içinden sadece bu kısmını cımbız ve büyüteç yöntemiyle öne çıkararak cinsel bölücülük yapan, doğal kadın-erkek dengesini bozarak sosyal terör üreten sapkın dernekler kapatılmalıdır.”

22 Temmuz, Bizim Yaka

Kocaeli’de çıkan gazeteden Hayrullah Demiryay, “LGBT olayı gerçekten de nasıl oldu” diye soruyor ve İstanbul Sözleşmesini hedef aldığı yazısında ayrımcı söylem üretiyor.

22 Temmuz, İnanış

Zonguldak’ta çıkan gazeteden Adnan Küçükvar: “Her türlü cinsel kimlik ve yönelimleri; gey, bieseksuel, lezbiyen, trans(GBLT) güvence altına alan bu sözleşmeden bir an ünce çıkılmalıdır.”

22 Temmuz, Batman, Doğru Haber

Gazeteler, İstanbul Sözleşmesi’nin, “'LGBT düşüncesi'ni legalleştirdiğini/yasallaştırdığını ve toplumda daha görünür hale getirdiğini” söyleyen MAZLUMDER Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Yıldırım’ın nefretine alan açıyor.

22 Temmuz, Yeni Şafak

Ergün Yıldırım: Toplumsal cinsiyet eşitliği felsefesiyle "oğlancılığı" ve lezbiyenliği savunan yeni bir politikanın bayraktarlığını nasıl taşımak için şehvetle yanıp tutuştuğuna şahit olduk.

 

 

 


Etiketler: medya
İstihdam