09/10/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Güney Kaliforniya’da Heath Adam Ackley adlı teoloji profesörü, trans kimliğini açıkladıktan sonra istifaya zorlandı.

Teoloji Profesörü Cinsiyet Kimliğinden Ötürü İşinden Oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Güney Kaliforniya’da Heath Adam Ackley adlı teoloji profesörü, trans kimliğini açıkladıktan sonra istifaya zorlandı.
 
15 yıl boyunca Azusa Pacific University’de (APU) çalışıp teoloji ve felsefe bölüm başkanlığı da yapmış olan Ackley, güz döneminde cinsiyet kimliğini çalışma hayatında da açık yaşamaya karar verdi. Ne var ki, özel evanjelik bir Hrsitiyan üniversitesi olan APU yönetimi,  “insan cinselliğinin teolojisi” hakkında Ackley’den farklı düşündüklerini açıkladı.
 
“İşten Atılmam Teolojik Bir Karar Değil”
Ackley, işten atılmasının teolojik bir karar olmadığını düşünüyor: “Bağışçılar, veliler ve üniversiteye bağlı kiliselerin trans kimliği anlamakta sorun yaşayacaklarıyla ilgili kaygıları var.”
 
Ackley’in avukatı Paul Southwick de müvekkilinin okul politikasını çiğnemediğini belirtiyor: “Okulun tek kuralı eşcinsel davranışa karşı; ama Adam eşcinsel davranışta bulunmadı.”
 
Son Ders: Transfobi
Ackley, beden geçiş sürecinde hormon terapisi ve ameliyatları için sigortadan yararlanamasa da öğrenci ve meslektaşlarından “çok yoğun bir destek” aldığını söylüyor.
 
Trans erkek öğretmen, Cuma günkü son dersinde işten ayrılmak zorunda bırakılmasını öğrencileriyle paylaştı. Bazı öğrencileri dürüstlüğünden ötürü Ackley’e teşekkür ederken diğerleri de profesörün ardından gözyaşlarını tutamadı.  

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam