28/07/2020 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ öğrenciler YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşan tercih döneminde akıllarındaki tüm soruları üniversitelerin LGBTİ+ kulüp ve oluşumlarına sorabilir.

Tercihini yapmadan sor lubunya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Sam Kalda

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye giriş için uygulanan tercih dönemi 6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

LGBTİ+ öğrenciler tercih edecekleri üniversitelere dair akıllarındaki tüm soruları okulların LGBTİ+ kulüp ve oluşumlarına sorabilir. Peki hangi üniversitede hangi oluşum var, nasıl ulaşılabilir…

Başlıyoruz…

ÜniKuir Derneği

Üniversitelerde LGBTİ+’ların yaşadığı hak ihlallerine karşı mücadele edecek Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği’ne buradan ulaşabilirsiniz.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması

ODTÜ’de 24 yıldır faaliyet gösteren ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’na, ODTÜ kampüsünden, üniversite yaşamına dek aklınıza takılan her soruyu buradan yazarak ulaşabilirsiniz.

İTÜ Cins Arı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı, “tercih döneminde İTÜ ve İTÜ’de LGBTİ+ bir birey olmakla ilgili sormak istediğiniz her şey için sosyal medya hesaplarımızdayız” diyor. İTÜ Cins Arı’ya buradan ulaşabilirsiniz.

IKUİR

İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerinin kampüste LGBTİ+ haklarını savunmak için kurduğu topluluk IKUİR’e buradan ulaşabilirsiniz.

Eşit Şerit

2014’ten bugüne faaliyet yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi Eşit Şerit Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu “Kampüste LGBTİ+’ların ve kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri alanı oluşturmak ve buna yönelik dayanışmayı güçlendirmek” için kurulduklarını söylüyor.

Bilkent Renkli Düşün

Bilkent Üniversitesi'ne bağlı Bilkent Renkli Düşün, kendisini “LGBTQAI, feminizm ve daha pek çok konu üzerine etkinlikler düzenleyen öğrenci kulübü” olarak tanımlıyor ve feminizm ve insan hakları üzerine yoğunlaşan bir yapısı olduğunu duyuruyor.

Bilkent'te bu konuları tartışmak ve çalışmak isteyen öğrencileri bekliyor.

Lavender LGBTİQ+

Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu Lavender LGBTİQ+  “Toplumsal olaylara ve yaşanan ayrımcılıklara karşı iyileşme arayışıyla kurulan topluluğumuzdaki LGBTİQ+ temsiliyet ortamı kampüse de iyi gelecek” diyor ve yeni katılımcılarını bekliyor.

7 Tepe 7 Renk

İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde faaliyet yürüten LGBTİ+ dayanışma topluluğu 7 Tepe 7 Renk’e buradan ulaşabilirsiniz.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması

Aydın'da LGBTİ+ hakları için çalışan oluşum “Üniversite tercihlerinde yalnız değilsiniz. Bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz” diyor. Oluşuma ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi Gökkuşağı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde heteroseksizm, homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin kurduğu Bilgi Gökkuşağı Kulübü Türkiye’nin ilk resmi LGBT üniversite kulübüdür. Kulüp amacını şöyle aktarıyor: “Öğrencilere kampüsler içerisinde sosyal alan sunmak, öğrencilere ‘herkes’ görüşünü aşılamak ve birlikteliği sağlamaktır. Herkes özgür değilse, kimsenin özgür olmayacağına inanan bir işleyişe sahiptir. Bilgi Üniversitesi'nde kimse ne yalnız, ne de yanlıştır.”

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü

“Yeni üyelerimize kendilerini rahat hissedebildikleri güvenli bir sosyal çevre sağlamayı hedefliyoruz. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere kampüslerde yalnız olmadıklarını hissettirmek bizler için büyük önem taşıyor” diyen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Queer Deer

Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi’nde LGBTİ+ hakları için mücadele eden Hacettepe Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi QueerAnka

Ankara Üniversitesi’nde faaliyet gösteren QueerAnka “Ankara Üniversitesinde homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı kim varsa toplanıyoruz. Farkındalık yaratıyoruz, fark yaratıyoruz ve en önemlisi var oluyoruz” diyor.

Anadolu LGBTİ+

Eskişehir Anadolu LGBTİ+ kendini şöyle tanıtıyor: “Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Anadolu LGBTİ+ zaman içinde çalışmalarını kampüs dışına taşıyarak; şehirdeki LGBTİ+’ların temel hakları için bir araya gelmiş kar amacı gütmeyen bir gönüllü topluluğudur.”

 


Etiketler: yaşam, eğitim
nefret