21/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Emre Yalgın'ın yönettiği; Görkem Arslan, Didem

Teslimiyet İlk Gösterimini Gerçekleştirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Emre Yalgın'ın yönettiği; Görkem Arslan, Didem Soylu, Seyhan Arman, Ayta Sözeri ve Buse Kılıçkaya’nın oynadığı Teslimiyet, 16 Nisan’da İstanbul Film Festivali’ndeki ilk gösterimini gerçekleştirdi.
 

İstanbul Film Festivali’nde ilk kez gösterilen filme ilgi büyüktü. Gösterime filmin oyuncularının yanı sıra, senaryo yazarı, yönetmeni ve yapımcısı da katıldı. Gösterimin ardından yapılan söyleşide filmin senaryo yazımından çekim aşamasına kadar filmle ilgili tüm merak edilenler konuşuldu.
 
Senaryosunu Zeynep Özcan ile Emre Yalgın'ın yazdığı ve Yalgın'ın yönettiği film, Tarlabaşı'nda çekildi. Selanik Film Festivali'nin Balkan Fonu bölümünde ilk dörde girerek 10 bin Euro alan filmin yapımcısı SFR Film, 'Teslimiyet'i bir an önce vizyona sokmak istiyor.
 
Filmin konusu:
Teslimiyet, İstanbul'un Tarlabaşı semtinde oturan dört travestinin hayalleri ve mücadelelerini ele alıyor. Sanem beraber yaşadığı üç travestiyle birlikte seks işçiliği yaparak hayatını kazanmaktadır. Bir kurtarıcı hayal ederken mahalleye yeni taşınan Gökhan'ın ilgisini çekmeyi başarır. İkili arasında suskun bir ilişki başlar. Oturduğu ev beklenmedik olaylarla sarsılırken, Sanem Gökhan'ın yanına sığınmak zorunda kalır. Ve Gökhan'ın Sanem'in kimliğini, Sanem'in ise Gökhan'ın güvenilirliğini sorguladığı bir yolculuk başlar.
 
[[http://kaosgl.org/icerik/teslimiyet_-_kamera_arkasi|Kamera Arkası]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam