07/09/2010 | Yazar: KAOS GL

Hazırlıkları yoğun bir şekilde devam eden 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 20 – 26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Theo Angelopoulos Altın Koza İçin Adana’ya Geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hazırlıkları yoğun bir şekilde devam eden 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 20 – 26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin onur konuğu ise dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopoulos.
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl yarışacak 10 film ise şöyle: Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’, Onur Ünlü’nün ‘Beş Şehir’, Atıl İnaç’ın ‘Büyük Oyun’, Nesli Çölgeçen’in ‘Denizden Gelen’, Hakan Algül’ün ‘Eyvah Eyvah’, Selim Demirdelen’in ‘Kavşak’, Zeki Demirkubuz’un ‘Kıskanmak’, Levent Semerci’nin ‘Nefes: Vatan Sağolsun’, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un ‘Orada’ ve Ümit Ünal’ın ‘Ses’ isimli filmleri, jüri önüne çıkacak.
 

‘Balkanların Belleği’
Kendine has üslubu ile sadece Avrupa sinemasının değil, dünya sinemasının yaşayan en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Yunan yönetmen Theo Angelopoulos’un filmleri ‘Balkanların Belleği: Theo Angelopoulos’ başlıklı bir gösterim bölümüyle izleyiciyle buluşurken, sinemaseverler ‘Theo Angelopoulos Sineması’ başlıklı bir söyleşiyle ünlü yönetmenle sohbet etme şansı bulacak. Ayrıca Angelopoulos’un setlerinden çekilen fotoğraflar ve yine yönetmenle ilgili belgesel filmler festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.
 
Festivalin gösterim bölümü her yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı. Bir hafta boyunca, Dünya sinemasının en seçkin örnekleri ‘FIPRESCI–Eleştirmenlerin Gözünden Kaçmaz’ ve ‘Filistin-Barışa Hasret’ gibi başlıklar altında izleyiciyle buluşacak.
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam