21/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Aralarında Kaos GL’nin de olduğu LGBTİ+ örgütleri tehdit alan Tiflis Onur Haftası ile dayanışma mesajı yayınladı.

Tiflis Onur Yürüyüşü’nü savunalım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aralarında Kaos GL’nin de olduğu LGBTİ+ örgütleri tehdit alan Tiflis Onur Haftası ile dayanışma mesajı yayınladı.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bu yıl ilk kez yapılan Onur Haftası’nı milliyetçi gruplar tehdit ediyor. Tiflis Pride, tehditlere rağmen etkinliklerin yapılacağını duyurdu.

Tiflis Onur Haftası etkinlikleri 19 Haziran’da başladı ve 23 Haziran’a kadar devam edecek.

Aralarında Kaos GL’nin de olduğu LGBTİ+ hakları örgütleri, Tiflis Onur Haftası ile dayanışma mesajı yayınladı.

Örgütler, yetkilileri insan haklarını savunmaya çağırdı. “Tiflis Onur Yürüyüşü’nü Savunalım” başlıklı metnin tamamı şöyle:

“Bu hafta Uluslararası Oslo Pride programı kapsamında 19 Avrupa ülkesinden 26 LGBT+ insan hakları savunucusu Oslo’da bir araya geldi. Bu seneki önümüzdeki pazara planan tarihi bir etkinlik olan Tiflis Onur Yürüyüşü’nün organizatörlerini hedef alan saldırı ve tehdit haberleri bu toplantıda büyük endişe yarattı.

“Stonewall isyanının 50 yıl ardından Oslo Pride’ın bu seneki teması “Tarih”.

“- En temel insan haklarının bir parçası olarak Tiflis’te Pazar günü yürüyerek tarihi şekillendirecek olan Gürcistan’daki yürekli yoldaşlarımızla dayanışmamızı dile getiriyoruz!

“- Gürcistan yetkililerinden, tarihin doğru tarafında yer almalarını - insan haklarını savunmalarını, toplantı ve gösteri özgürlüğüne saygı duymalarını, ayrımcılığa göz yummamalarını- ve şiddeti terk edip nefret ve yıkımı arkalarında bırakmalarını istiyoruz.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam