06/09/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Fotoğrafçı George Downing, tanışma uygulaması Tinder’dan tanıştığı erkeklerin yatak odalarına kısa bir bakış atarak mahremiyeti yeniden tanımlıyor.

Fotoğrafçı George Downing, arkadaşlık uygulaması Tinder’dan tanıştığı erkeklerin yatak odalarına kısa bir bakış atarak mahremiyeti yeniden tanımlıyor.

George Downing, bir yıl boyunca Tinder’dan eşleştiği erkekleri ve onların yatak odalarını fotoğrafladı. Avustralya Melbourne kentinde yaşayan Downing, uygulama üzerinden mahremiyet, cinsellik ve arkadaşlığa odaklanıyor.

Downing çalışmasını geçtiğimiz yıl bir kitaba dönüştürdü. Hosting kitabının öyküsünü ise gazeteci Ellen Rule’a şöyle anlatıyor:

“Eşleştiğim birçok kişiyle önce bir mekanda kahve içtik. Yapmak istediklerimi yüz yüze anlatmak istedim çünkü insanların evlerine gidip yarı çıplak ya da çıplak fotoğraflarını çekmek için karşılıklı bir güven ilişkisini oluşturmak gerekiyordu. Yine de bir anda kahve içerken diğer anda yatak odalarına gidip fotoğraflarını çekmek büyük bir adım!

“Bu konsepti düşündüğümde endişelerim vardı ancak şaşırtıcı bir şekilde iyi gitti. Fotoğraf çektiğim herkesle hâlâ iletişimdeyim. Hepsi çok ilgi çekici insanlar ve onlarla arkadaş olmaktan keyif alıyorum.”

Downing’in fotoğraflarından bazıları şöyle:


Etiketler: kültür sanat
nefret