27/05/2019 | Yazar: Kaos GL

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman, Medyascope’ta yayımlanan Merve Özçelik ve Gökçe Çiçek Kösedağı’nın yönettiği “Bir Kadın” programında sanat yaşamını anlattı.

“Tiyatro camiası maalesef transfobik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman, Medyascope’ta yayımlanan Merve Özçelik ve Gökçe Çiçek Kösedağı’nın yönettiği “Bir Kadın” programında sanat yaşamını anlattı.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman’ın bir trans kadın hikâyesini anlatan tek kişilik oyunu Küründen Kabare’yi ve sanat yaşamını Medyascope’ta “Bir Kadın” programında anlattı.

Merve Özçelik ve Gökçe Çiçek Kösedağı’nın yönettiği “Bir Kadın” programda Seyhan Arman tiyatro sektöründeki transfobiden de bahsetti.

“Tiyatro camiası gerçekten maalesef transfobik. Bundan beş - altı yıl önce trans karakterleri oynayan tüm oyunculara ödül verdiler, sanırım aydınlanma çağıydı bizim için. Ama bir yarışmanın ödül jürisi çok ilgi gösterdi bana. Kulis kapılarında yattılar. ‘Her halde ödül vecerekler dedim.’ Öyle bir beklentiye soktular. Çünkü biri değil tüm jüri aynı şeyi söyledi. Ama bırak ödül almayı, törene bile çağırılmadım. Kesinlikle hak ettiğimi düşünüyorum o ödülü. Benim oyunun kategorisi o yarışmada ‘En İyi Kadın Oyuncu’ idi. Muhtemelen cesaret edemediler. Neyse ki Yeni Tiyatro Dergisi, aynı kategoride aday gösteri beni. Ödülü alamadım. Bu şu aşçıdan çok önemli, Türk tiyatrosunda ilk defa resmi olarak bir trans kadın “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterildi. Bu şu demek; ben başka bir iş yaptığımda, hak edersem o cesaret edemeyen jüri bana o ödülü verecek.”

“Bir Kadın: Seyhan Arman” programının tamamını buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam