26/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Tiyatro Sanatçıları Nesin Vakfı ile Dayanışıyorlar 

Tiyatro Sanatçıları Nesin Vakfı ile Dayanışıyorlar 

Türkiye Tiyatro Kurultayı, Ekim ile Aralık arasında tüm Türkiye’deki amatör ve profesyonel tiyatroların sel felaketinde büyük hasar gören Nesin Vakfı ile dayanışması için karar aldı.
 
Kurultay, 12 Eylül 2009 tarihinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden onlarca özel, ödenekli, amatör ve profesyonel tiyatronun ve 200 tiyatro sanatçısının katılımıyla, 9 tiyatro örgütü, 8 sivil toplum örgütü, 87 tiyatro topluluğunun desteğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen ve Kasım ayı Ankara buluşmasının ardından Türk Tiyatrosu’nda bir çatı örgütlenmesi oluşturma hedefiyle oluşturulmuştu.
 
Karar çerçevesinde, ilk olarak kurultaya katılan Tiyatro Oyunbaz Heinrich İbsen’in Peer Gynt adlı eserini 29 Eylül Salı günü 20.30’da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde oynanacak. Abdullah Cabaluz’un sahneye koyduğu oyunla ilgili geniş bilgi www. tiyatrooyunbaz.com adresi ve (536) 4221522 numaralı telefondan elde edilebilir.
 
Tiyatro Oyunbaz’ın ardından, Boğaziçi Gösteri Sanatları Tiyatro Topluluğu, Tiyatro Simurg ve Tiyatrokare de 20 Ekim’e kadar Nesin Vakfı yararına acil olarak destek sağlamak için oyunlar oynayacaklar.  
 
Ali Nesin’in ‘umutsuzluğa kapılmıyoruz’ çağrısıyla dayanışma ve kenetlenmeyi, gelecek için bir ışık olarak gören tüm tiyatroculara yapılan çağrı ile Nesin Vakfı yararına 1 Ekim ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında gösteriler düzenlenmesi, vakfa maddi kazanç sağlanması isteniyor.
 
‘Maddi hasarların ve yaraların el birliğiyle onarılmasının zor olmayacağı düşüncesindeyiz.
Önemli olan, Aziz Nesin’in değerli arşivinin yıpranmamış olmasıdır. Şimdi, Aziz Nesin’in
Türkiye’ye saçtığı ışığın sönmemesi için işbirliği yapma zamanıdır!’
  
Türkiye Tiyatrolar Kurultayı Aziz Nesin Vakfı Komitesi, vakıf ile dayanışma sağlamak ve oyunlarını sahnelemek isteyen tüm amatör ve profesyonel tiyatroların oyunlarını sergilemeleri için ücretsiz salon tahsisi yapılması için ilk aşamada İstanbul’da önayak olmaya hazır olduğunu açıkladı.          
 
Beşiktaş Belediyesi bu konuda destek sağlayarak, Ekim ile Aralık ayları arasında bünyesindeki tüm salonları Nesin Vakfı ile dayanışmak isteyen tiyatroların gösterileri için ücretsiz olarak açacak. Sözkonusu salonların gösteri organizasyonu komite tarafından yapılacak, gelirleri tiyatrolar tarafından doğrudan doğruya vakfa bağışlanacak.
 
Aziz Nesin’in anısını ölümsüzleştirmek için Beşiktaş Belediyesi bünyesindeki salonlarından yararlanmak ya da kampanyaya kendi salonlarındaki oyunlarla katılmak amatör ve profesyonel tiyatroların Kurultay ile bağlantı kurması bekleniyor.  
 
Telefon: (212) 2434485
Elektronik Posta: info@tiyatro-kurultayi.org
 
Komite Üyeleri:
Orhan Aydın, Adnan Tönel, Selçuk Uluergüven, Mehmet Esatoğlu, Fırat Güllü, Ali Yaylı, Nedim Saban, M.Nurkut İlhan, Orhan Kurtuldu, Zafer Gecegörür, Ahmet Toplar

Konuyla ilgili:
http://kaosgl.org/content/nesin-vakfindan-mektup-var
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam