24/02/2014 | Yazar: Yıldız Tar

TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydemir Güler, ‘LGBT’lerin eşitlik ve özgürlük hakları vazgeçilmezdir’ dedi.

TKP Adayı: Oyunu LGBT Hakları İçin Ver! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydemir Güler, “LGBT’lerin eşitlik ve özgürlük hakları vazgeçilmezdir” dedi.
2014 yerel seçimleri yaklaşırken, belediye başkan adaylarının seçim programlarında LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) de yer almaya başladı.
 
Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydemir Güler, seçim programını açıkladı. Programın “Oyunu LGBT hakları için ver” başlıklı bölümünde Güler, “Herkes gibi LGBT bireylerin de çalışma ve barınma hakkı yasal güvenceye alınacak” dedi.
 
Programın LGBT hakları kısmı şöyle:
 
Oyunu LGBT hakları için ver!”
Cinsiyette her tür ayrımcılık suçtur. Yerel yönetim bu suçların bağımsız yargıya taşınması ve halk nezdinde teşhir edilmesi için görev üstlenecek!
 
Ayrımcı söylemlerin, baskının, fiziksel şiddetin muhatabı olan LGBT’ler (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) işsizliğe, yoksulluğa ve geleceksizliğe itiliyor. Sokakta görünür olmaları “mahalle baskısı” ile engellenen, evinden ve işinden kovulma tehdidi ile yaşayan LGBT’ler yok sayılıyor, seslerini yükseltmeleri engelleniyor. Eğitim ve istihdam süreçlerinden dışlanıyor, diğer kent yoksulları gibi çoğunlukla güvencesiz işlerde çalışıyorlar.
 
LGBT’lerin eşitlik ve özgürlük hakları vazgeçilmezdir. Herkes gibi LGBT bireylerin de çalışma ve barınma hakkı yasal güvenceye alınacak.”
 
Programın tamamına şuradan ulaşılabilir.
 
İlgili haberler:

HDP’nin Yerel Seçim Bildirgesi’nde LGBTİ Hakları 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam