07/06/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Rehberi dijital ortamda yayınlandı.

TOG’dan Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Rehberi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Rehberi dijital ortamda yayınlandı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Rehberi yayınlandı. Yayını TOG çalışmacıları Başak Tuğsavul, Kübra Karagöz ve Leyla Soydinç hazırladı. Rehber “Temel Kavramlar”, “Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Neyi Hedefler?”, “Toplumsal Cinsiyet Çalışması Yaparken Dikkat Edilecek Konular”, “Toplumsal Cinsiyet Çalışmalarında İyi Proje Örnekleri” ve “Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları İçin Önerilen Etkinlikler” olmak üzere beş başlıktan oluşuyor.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmek amacıyla

TOG Toplumsal Cinsiyet Anaakımlaştırma Programı’nı koordinatörü Kübra Karagöz, yayınla ilgili kaosGL.org’a konuştu:

“Hepimiz cinsiyetimize dair bildiğimiz her şeyi yani rollerimizi, davranışlarımızı, neyi yapıp, yapmamamız gerektiğini toplumsal hayatın her alanında, ailede, okulda, televizyonda, kültür ve değerler sistemi içerisinde öğreniyoruz. Tüm bu öğrenmeler ve roller de cinsiyetler arasında eşitsiz ilişkiler kurulmasına sebep oluyor.”

“Toplum Gönüllüsü gençler kendi bulundukları şehirlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve projeler gerçekleştiriyorlar. Temelde bu rehber kitapçık; Toplum Gönüllüsü gençlerin yerel örgütlenmelerinde yapacakları toplumsal cinsiyet çalışmalarına yol gösterici olması hedeflenerek, yapılacak çalışmalara alternatif öneriler ve kaynaklar sunması için hazırlandı. Bununla birlikte hangi alanda çalışırsak çalışalım hepimizin toplumsal cinsiyete dair temel bilgilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz.”

TOG Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Rehberi’ne buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret