21/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Yeni Asya Gazetesi’nden Şükrü Bulut, demokrasinin önündeki tek engelin lezbiyenler olduğunu iddia ediyor.

Tombala’dan homofobi çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Asya Gazetesi’nden Şükrü Bulut, demokrasinin önündeki tek engelin lezbiyenler olduğunu iddia ediyor.

Fotoğraf: Alice Austen, New York, 29 Ekim, 1891

Gastelerde bugün, lezbiyenleri hedef gösteriliyor, ayrımcılığın LGBTİ hali tartışıyor. LGBTİ’ler bugün, Yeni Asya’dan Şükrü Bulut ve HaberTürk Egeli’den Itır Bağdadi’nin köşelerinde.

"Binlerce lezbiyen" ve demokrasi

Yeni Asya Gazetesi yazarı Şükrü Bulut, “Global sermayeli tahrip projeleri” başlıklı köşesinde bugün lezbiyenleri hedef aldı. Bulut köşesinde, “din karşıtı cereyanlarla çalışan tahripkâr sermayedarlar”ın küreselleşmeyi istismar ettiğini yazıyor. Bulut, demokrasi krizinin, ancak “Avrupa merkezlerinde bir anda binlerce lezbiyen ve ahlâksızı bir araya getiren kişilerin deşifre edildiği” zaman çözüleceğine inanıyor.

Şükrü Bulut “binlerce lezbiyeni nerede bir arada gördü acaba, Onur Yürüyüşleri’nden mi bahsediyor” diye düşündürdüğü yazısında dinci-gerici cepheden liberalizmi eleştirirken neden özellikle lezbiyenleri hedef aldığını açıklamıyor.

LGBTİ’ler ayrıcalık tombalasında “çinko” diyemiyor

Lubunların yer aldığı bir diğer gazete, HaberTürk Egeli. Itır Bağdadi “Ayrıcalık tombalası” başlıklı bugünkü köşe yazısında, “Dünyanın her yerinde aşırı milliyetçilik, cinsiyetçilik, homofobi, nefret söylemi ve ayrımcılık sanki günbegün artıyor” diyor. ABD'nin Charlottesville kentinde yapılan ve bir kadının öldürüldüğü Neonazi protestolarını hatırlatıyor ve yazısında, Amerikalı akademisyen Peggy Mclntosh'ın "Beyazların Ayrıcalıkları" isimli çalışmasından bir mini test sunuyor.

Erkeklere yöneltilen bu sorulardan bazıları şöyle: “İşe alınma ihtimalim diğer cinsiyete göre daha yüksek, eğer bir konuda başarısız olursam bu cinsiyetimin tüm üyelerine yansıtılmayacaktır, cinsel tacize uğrama ihtimalim karşı cinse göre daha düşük, seçilen temsilcilerin çoğu benimle aynı cinsiyetten, evlenince soy ismimi değiştirmem beklenilmez.”

Bağdadi, bu listeye bakıp “ben bu ayrıcalıklara sahibim” diyebilenleri tebrik ediyor ve ayrıcalık tombalasını tutturduklarını müjdeliyor ve ardından kadınların yaşadığı ayrımcılığa değiniyor. İkili cinsiyet baz alınarak hazırlanan bu mini testi LGBTİ’lere uyguladığımızda en temel haklarından bile mahrum bırakıldıklarını görmek mümkün. Kıssadan hisse, ayrıcalık tombalasında lubunlara “çinko” yok!


Etiketler: medya
İstihdam