22/09/2010 | Yazar: KAOS GL

İstanbul Tophane'deki, Boğazkesen Mahallesi'nde bir sanat galerisinin açılışı sırasında sanatçılar, "sokakta içki içildiği" gerekçesiyle saldırıya u

Tophane'de İki Sanat Galerisi'ne Saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Tophane'deki, Boğazkesen Mahallesi'nde bir sanat galerisinin açılışı sırasında sanatçılar, "sokakta içki içildiği" gerekçesiyle saldırıya uğradı. Diğer bir iddia da, saldırının "yüksek sesle müzik çalınmasına" dayandırılması.
Yaklaşık 20 kişilik bir grup, dün 21.00 sıralarında, Kadirler Yokuşu üzerindeki Outlet Sanat Galerisi ve diğer bir sanat galerisinin camlarını kırdı ve davetlileri tartakladı. Saldırıdan Ekstra Mücadele, Outlet ve Pi Art galerileri etkilendi.
Saldırıyla ilgili bugün, saat 13.00'de Galatasaray Cezayir Salonlarında, sanat galerilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenecek.
 
Açılışa katılanlardan beşi yaralı
Saldırganların olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altında alındığı, saldırıda yaralanan beş kişinin de Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı, yaralıların tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. Yaralılar arasında öğretim üyesi Nazım Dikbaş ile Şevket Kaan'ın da bulunduğu ifade ediliyor.
 
Bir esnaf: Ramazan'dan beri sıkıntılar birikmişti
Saldırıyı eleştiren bir Boğazkesen mahalle sakini, saldırganların yakındaki dergahla bağlantılı olduklarını ileri sürüyor. İsmini vermek istemeyen bir diğer esnaf da, "Bu olay ilk değil, aslında Ramazan'dan bu yana sıkıntıların birikmişti. Sözlü sataşmalar vardı" dedi.
 
Mahalle baskısını kim yapıyor?
Boğazkesen Mahallesi'nde bianet'in görüştüğü kimi esnaf da, saldırıları onaylayacak nitelikte görüşler dile getirdiler. Bir kişi, "İnşallah galeriler kapılarını açmazlar. Asıl mahalle baskını onlar yapıyorlar. Şova dönüştürdüler" dedi.
 
"Dilediklerini yapabileceklerini sanıyorlar"
Baha Sönmez (çaycı): Ellerinde bira şişeleriyle evimizin kapısının önüne işiyorlar. Sanki burası başıboş bir bölgeymiş gibi... Dilediklerini yapabileceklerini sanıyorlar, çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar.
Mustafa Yalçın (spor kulübü yöneticisi): İnşallah galeriler kapılarını açmazlar. Asıl mahalle baskını onlar yapıyorlar. Şova dönüştürdüler.
Mehmet Güzel (esnaf): Buranın adı Tophane, burada esrar da içilir, içki de. Bizim derdimiz içkiyle değil. Bizi taciz ettiler. "Bir kadın kaldırımdan geçerken, yer verilmesini istemiş, "geceye katılanlar da başka yerden geç yanıtını vermişler. Gençler gelince Çevre toplanılınca açılışa katılanlardan bazıları, "yobazlar İran>'a" diye bağırmışlar. Biz belediyeye defalarca şikayet ettik. Kaldırımı doldurup içki içiyorlar diye. Bizi tarik ediyorlar. Ailemizle kaldırımda rahat rahat yürüyemiyoruz.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam