01/12/2014 | Yazar: Selda Şenol

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Danışma Kurulu toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşti.

Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Danışma Kurulu ikinci kez toplandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Danışma Kurulu toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşti.
 
Danışma kurulu toplantının gündemi aynı tema üzerinden farklı çalışmalar yapan sivil toplum örgütleri ile temas etmek ve ortaklaşmaktı.
 
Toplantıda cinsel şiddet vakaları ile ilgili çalışan kurum ve kuruluşların vakalarla hangi süreçte karşılaştıkları, hangi kanallar yoluyla kurumlarına başvuru aldıkları ve cinsel şiddet yaşamış kişilere nasıl destek sundukları üzerine konuşuldu.
 
Toplantıda İzmir’de cinsel şiddet vakaları alanında çalışan kurum ve kuruluşların birbirleriyle ilişki kurdukları durumlarda vakaların mağduriyetini gidermek için daha etkili olabilecekleri de paylaşıldı. Tek başına hukukî desteğin yeterli olmadığı, bununla beraber sürecin tamamında vakanın takipçisi olmak, adli tıp sürecinden psiko-sosyal destek kısmına kadar vakayı takip etmenin önemine değinildi.
 
3 oturum süren danışma kurulu toplantısında “kadın sığınakları”, “mevzuatlar” ve “vakalarla görüşme teknikleri”nin içeriği de ele alındı. Tüm bunlara karşı ortak bir platform oluşturarak vakaların takipçisi olmak ve faillerin hak ettiği cezayı almaları için gerekli mekanizmalara baskı unsuru oluşturmanın önemi vurgulandı.
 
Toplantıya Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı, Amargi İzmir, İnsan Hakları ve Göç Araştırmaları Derneği, İzmir Kadın Sığınma Evi, Eleştirel Erkeklik İnisiyatifi, Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı ve Konak Kent Konseyi’nden temsilciler katıldı.  

Etiketler: yaşam
nefret