05/02/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

KESK ve DİSK’e bağlı sendika üyesi işçilerin Ankara’da torba yasasını protesto eylemi ve basın açıklaması polisin şiddetli saldırısı sonucu yapılamadı.

Torba Yasadan İşçilerin Payına Gaz Bombası ve Tazyikli Su! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KESK ve DİSK’e bağlı sendika üyesi işçilerin Ankara’da torba yasasını protesto eylemi ve basın açıklaması polisin şiddetli saldırısı sonucu yapılamadı.


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) akşam saatlerinde (4 Şubat) Sakarya Caddesinde yaptıkları basın açıklaması ile polisin saldırısı ve tutumu kınadılar.


DİSK Genel başkanı Süleyman Çelebi
’nin yaptığı açıklamada “Polis Devleti oluşturma ve polisin egemen olduğu sistemi bugün bütün şiddetiyle yaşadık” dedi ve gündüz yaşananlara dikkat çekti.


Çelebi, Başbakan Tayyip Erdoğan’a atfen sözlerini şöyle sürdürdü: “Mısır Başkanı Hüsnü Mübarek’e çağrıda bulunarak, ‘Götüreceğin bir top kefen bezidir. Kimse cenazesinde adı, sanı ya da parasıyla anılmaz. Bu nedenle Meydandaki seslere kulak ver, halkın tepkisine duyarlı ol” diyen Sayın Başbakan Mısır halkının özgürlük talebine bu kadar duyarlı, ama Ankara’nın göbeğinde polisin uyguladığı şiddetle işçilerin ve emekçilerin sesleri bastırılıyor. Bunu görmüyor, seslerini duymazdan geliyor.”


Çeşitli illerden toplanıp Ankara’ya geldiklerini belirten Çelebi, “Buradan ilan ediyoruz: Ceberrut polis devletine yönelik mücadele namus mücadelemiz olsun” dedikten sonra devamla “Her yer ve her gün mücadele alanı olacak. İlan ediyoruz ki asla bizi yıldıramayacak, asla emekçileri yıldıramayacak, asla bize diz çöktüremeyecekler.” dedi.


KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ise
şunları söyledi: “Şu anda meclisteki mutabakatla görüşülen torba yasada, milyonlarca işçi ve emekçinin haklarının gasp edilmesi, gençlerin ve çocukların geleceğinin karartılması, daha da karanlık süreçlere götürücü düzenlemeler bulunmaktadır.


Bu yasada güvensiz çalışma vardır. Bu yasada kamu çalışanlarına, memurlara sürgün vardır. Bu yasada gençleri istihdam adı altında mali kıskaca almak vardır. Bölgesel asgari ücret vardır. İşsizlik fonunun yağmalanması vardır.”


“Peki bütün bunlara karşı biz sessiz mi kalmalıydık” diye soran Çınar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hayır! Hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Gündüz emekçilere, işçilere uygulanan şiddetin sorumlusu bizzat AKP iktidarı ve onun başı Tayyip Erdoğan’dır. Demokrasiye tahammülsüzlüğün sonuçlarını Tunus ve Mısırda görüyoruz. Saltanatların polisiye baskılarla korunamayacağı açıktır. Bu saldırıyı sadece ve sadece mücadele azmimizi bileyen bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.”


Basın açıklamasında, “Tayyip gidişin Mübarek olsun!” sloganı dikkat çekti.  


Fotoğraflar:
Gülistan Aydoğdu / Kaos GL    

İlgili Bağlantılar:
http://kaosgl.org/icerik/polisten_torbayi_istemeyen_emekcilere_gaz_ve_basincli_su
http://www.kaosgl.org/icerik/valilik_torba_yasaya_karsi_yuruyusu_yasadisi_ilan_etti


Etiketler: insan hakları
İstihdam