14/12/2010 | Yazar: KAOS GL

İzmir'de öldürülen transeksüel Serap Toman'ın gasp edilen cep telefonunu kullandığı tespit edilen kişi gözaltına alındı.

Trans Cinayetine Gözaltı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir'de öldürülen transeksüel Serap Toman'ın gasp edilen cep telefonunu kullandığı tespit edilen kişi gözaltına alındı.
 
Soruşturmayı yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, 12 Kasım'da boğazı kesilmiş halde ölü bulunan Toman'ın (50) Osman E. (43) ile Balçova'daki bir birahanede buluşarak yemek yediğini belirledi.
 
Operasyon düzenleyen polis zanlıyı gözaltına aldı. Zanlı olay günü eşiyle birlikte olduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etmezken Toman'la birlikte birahanede görüldüğüne dair tanık ifadeleri dikkate alındı.
 
Suç Sicili Kabarık
Zanlının uyuşturucu sattığı Toman'la bu haplardan kullandığı daha sonra boğazını kesip öldürdüğü, Toman'ın cüzdanındaki parasını ve cep telefonunu çaldığı, Aydın'a kaçmayı planladığı öğrenildi. Hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından 44 sabıka kaydı bulunan Osman E., sorgulanmasının ardından, cinayet ve gaspın yanı sıra hırsızlık, uyuşturucu hap bulundurmak ve satmak ve resmi evrakta sahtecilik yapmak suçlarından adliyeye sevk edildi.
 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret