15/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Trans Geçiş Süreci Terapi Grubu, Türkiye’den deneyimleri kayda alarak bilgiye ulaşmak isteyen kişilerin başvurabileceği bir kaynak oluşturmak için form hazırladı.

Trans Geçiş Süreci Araştırma Formu’nu doldurdunuz mu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans Geçiş Süreci Terapi Grubu, Türkiye'den deneyimleri kayda alarak bilgiye ulaşmak isteyen kişilerin başvurabileceği bir kaynak oluşturmak için form hazırladı.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ev sahipliğinde bir araya gelen Trans Geçiş Süreci Terapi Grubu, Türkiye'den deneyimleri kayda alarak bilgiye ulaşmak isteyen kişilerin başvurabileceği bir kaynak oluşturmak için form hazırladı.

Geçiş sürecindeki transların, tıp ve hukuk alanlarında deneyimlerini alan formun ardından Türkiye'nin 81 ilindeki eğitim araştırma hastanelerini tarayıp, cinsel kimlik kurulu olanları ve kurulu olmayan ama geçiş sürecini işleten hastanelerin tespiti sağlanacak. Ayrıca ameliyatları yapan doktorların isimlerini de ulaşılmaya çalışılacak.

Bu çalışma kapsamında özellikle, geçiş sürecinin cerrahi adımlarına başvuran/başvuracak transların, bu alanda ihtiyaç duyduğu bilgilere erişiminin kolaylaşması amaçlanıyor. Çalışmanın hukuki ayağında ise, geçiş süreci davaları kapsamından adliyelerin genel profilleri oluşturulacak.

Çalışmaya deneyimlerinizi paylaşarak katkı sunmak için forma buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam