16/05/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Trans aktivist ve hukuk profesörü Tamara Adrian, yarın 9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın açılış konuşmasını yapacak.

Trans Hukuk Profesöründen Tarih Dersleri Yarın Ankara’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans aktivist ve hukuk profesörü Tamara Adrian, yarın 9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın açılış konuşmasını yapacak.
 
Buluşma öncesinde buluştuğumuz Adrian ile Venezuela’daki protestolardan LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hareketinin taleplerine, dayanışmadan trans bir profesör olarak cinsiyet geçiş sürecine pek çok konuyu konuştuk.  
 
Adrian, yarınki konuşmasında cinsiyetçilik ve ırkçılık tarihinden alınan derslerin homofobi ve transfobi karşıtı mücadelede nasıl kullanılabileceğini anlatacak. Venezuela’nın yakın siyasî tarihine dair bilgiler de verecek konuşmayı neden dinlemeniz gerektiğini Adrian şu sözlerle anlatıyor:
 
“15 yıldan uzun bir zamandır bu süreçleri kuramsallaştırmaya çalışıyorum. Çünkü ben yalnızca bir aktivist değilim; aynı zamanda bir araştırmacıyım ve yazarım. Bu da beni diğerlerinden farklı kılıyor. Yalnızca akademik ya da yalnızca aktivist bir düzeyde konuşmak yerine her ikisini bir arada kullanıyorum. Bu da şunun için önemli: Yıllar yıllar önce yazdığım şeyler artık Birleşmiş Milletler tarafından bile meseleyi ele almada standart olarak kabul ediliyor. Bu da beni yeni analizler geliştirme konusunda daha da teşvik ediyor. Bunun için de herkesin katkısına ihtiyacım var. İnsanlara ilham verebilirim ama dünyanın her yerindeki insanlardan da ilham alıyorum.”
 
Tamara Adrian ile yaptığımız söyleşi Kaos GL Dergisi’nin Temmuz-Ağustos 2014 sayısında yer alacak.
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam
İstihdam