23/06/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Trans kadın Gökçe Saygı’yı 13 Mayıs 2019 tarihinde evinde bıçaklayarak öldüren katil Şahin Yalçın ‘Kasten insan öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Trans kadın Gökçe Saygı’nın katiline ömür boyu hapis cezası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans kadın Gökçe Saygı’yı 13 Mayıs 2019 tarihinde evinde bıçaklayarak öldüren katil Şahin Yalçın ‘Kasten insan öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Şahin Yalçın, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcı, önceki duruşmalardaki mütalaasını tekrarlayarak, sanığın ‘sebepsiz yere maktulü bıçaklayarak öldürmesinden’ dolayı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

‘Haksız tahrik’ yok

Sanık avukatı Gökçe Saygı’yı öldüren Yalçın için ‘haksız tahrik indirimi’ talep etmesine rağmen mahkeme heyeti ‘haksız tahrik’ yok dedi ve Şahin Yalçın'ı ‘Kasten insan öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Avukat Çevik: Kararı çok umut verici buluyoruz

Kararı kaosGL.org’a değerlendiren Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği Avukatı Ahmet Çevik, “Davayı en başından beri BİZ Derneği olarak takip ettik. Pandemi döneminde başlayan adli kısıtlar nedeniyle son duruşmada hazır bulunamadık ancak çıkan kararı çok umut verici buluyoruz. Ne yazık ki trans kadın cinayetlerinde sıklıkla cezasızlıkla karşılaşıyoruz bu karar bu açıdan sevindirici. Translara yönelik ayrımcılığın çok yüksek olduğu bu dönemde bu karar umut vadediyor. Adalet arada da olsa yerini buluyor, umutlarımızı yeşertiyor” dedi.

 


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret