21/02/2019 | Yazar: Kaos GL

İnsan Hakları Derneği, trans mahpus Buse’nin cinsiyet geçiş operasyonu için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne başvurdu.

Trans kadın mahpus Buse için Birleşmiş Milletler’e başvuru Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği, trans mahpus Buse’nin cinsiyet geçiş operasyonu için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne başvurdu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) cinsiyet geçiş operasyonu için hastaneye sevki verilmeyen trans kadın mahpus Buse için Birleşmiş Milletler (BM) özel raportörüne başvuru yaptı.

İnsan Hakları Derneği bu gelişmeyi sosyal medya hesabında şöyle duyurdu:

“İHD ırkçılık ve ayrımcılığa karşı komisyon ve merkezi kadın komisyonu olarak, ölüm orucunda olan, trans kadın Buse ile ilgili, BM özel raportörüne başvuru yaptık.”

Buse neden sevk edilmiyor?

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi tutulan trans kadın mahpus Buse, cinsiyet geçiş operasyonu için dava açmış, Mahkeme, Buse’nin geçireceği operasyonun ruh sağlığı açısından zorunlu olduğu hükmüne varmıştı.

Ancak, Adalet Bakanlığı'na yazılan dilekçe sonucunda; Bakanlığın cezaevine ‘ameliyat zorunludur ancak aciliyeti yoktur’ dönüşü Buse’nin hastaneye sevkini engelledi. Avukat Eren Keskin Buse'nin 31 Ocak'tan bu yana “ölüm orucunda” olduğunu duyurdu.

İlgili haberler:

Trans kadın mahpus Buse, sağlık hakkına erişim için “ölüm orucunda”!

Trans kadın mahpus Buse, yeniden “ölüm orucunda”!

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam