30/03/2016 | Yazar: Elif Tuna Şahin

Zeynep Ersürer, dört yıldır cezaevinde tutulan trans bir mahpus. Üniversite sınavına giren Ersürer’in tek hayali gazetecilik okumak.

Trans kadın mahpus Ersürer: Tek hayalim gazeteci olmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Zeynep Ersürer, dört yıldır cezaevinde tutulan trans bir mahpus. Üniversite sınavına giren Ersürer’in tek hayali gazetecilik okumak.

Sivas Kadın Açık Cezaevi’nde dört yıldır yatan Zeynep Ersürer’in tek hedefi 4 yıllık bir üniversitede gazetecilik bölümünde okumak.

Trans aktivist Zeynep Ersürer, bu yıl katıldığı üniversiteye giriş sınavında 350 puan aldı. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okumak istiyor.

Ersürer ile yapılan telefon görüşmesinde, çocukluğundan beri gazetecilik mesleğine ilgi duyduğunu, eğer ki okuyabilirse yaşanan hak ihlalleri, transfobi, cinsiyetçilik ve ceza infaz kurumlarında neler yaşandığını yazmak istediğini belirtti.

“Okumam için bana yardım edin”

2004 yılında Mersin’de yaşarken çetelerin saldırısına uğrayan Ersürer, kendi yaşadığı evde darp ve gasp edildi. Kendini savunan Ersürer, yargılandı. 2008 yılından bu yana da mahpus:

 “Henüz iki yıl daha yatmam gerekiyor, Bu süreçte üniversite sınavına hazırlandım ve kazandım. Şimdi artık gazetecilik okuma zamanı bana bu konuda yardım etmeniz gerekiyor.”

Mersin LGBTİ 7 Renk Eğitim ve Araştırma Derneği Ersürer’le dayanışacağını söyledi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Arıcan, “Bu konuda dernek olarak elimizden ne gelirse, Zeynep Ersürer’in gazetecilik okuması için ne gerekiyorsa yapmamız gerekir” dedi.


Etiketler: yaşam
İstihdam