02/08/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Trans kadın mahpus Esra Arıkan, hastaneye sevki engellendiği ve talepleri hapishane idaresi tarafından yok sayıldığı için açlık grevine başladı.

Trans mahpus Esra Arıkan açlık grevinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans kadın mahpus Esra Arıkan, hastaneye sevki engellendiği ve talepleri hapishane idaresi tarafından yok sayıldığı için açlık grevine başladı.

Esra Arıkan

İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutulan trans kadın mahpus Esra Arıkan, idrar yollarındaki sıkıntının tedavisi için cinsiyet uyum ameliyatı olduğu Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkini istedi ancak hapisane idaresi sevki gerçekleştirmedi. Arıkan, doktoruna ulaşıncaya kadar açlık grevi yapacağını duyurdu.

“Doktor, hapishane idaresini bilgilendirmişti ama sevki gerçekleştirmiyorlar"

Vasisi Merve Arkun, Esra’nın hapishane yönetimi tarafından maruz bırakıldığı ayrımcı süreci kaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Esra’nın öncelikli talebi Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’ne sevk olabilmek. Daha önce de ameliyat sonrasında bir sıkıntı yaşamıştı. Doktoru, Esra’nın yaşayacağı herhangi bir sağlık probleminde doğrudan kendisine getirilmesini başka bir hastaneye sevk edilmemesi gerektiğini belirtmişti. Hapishane idaresine de bu doğrultuda bir bilgilendirme yapmıştı.”

“Ancak Esra 2 aya yakındır yaşadığı sıkıntı nedeniyle Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmek istese de sevki bir türlü yapılmıyor. En son bu hafta başı açlık grevine başlayacağını söyleyince hapishane yönetimi bu kez hastaneye sevk etti ama Esra’nın doktoruna değil başka bir hastaneye. Durum böyle olunca Esra da açlık grevine başladı. Bu hafta başında avukatı, kendisi ile görüştü. Görüş sonrası hapishane müdürü ile de görüştü. Müdür ‘gerekenin yapılacağını’ söyledi. Umuyoruz ki yakın zamanda kendi doktoruna sevki verilir.”

İlgili haber:

Trans tutsak Esra Arıkan: ‘İşkence görüyorum’

Cinsel eğilim farklılığı’ havalandırmaya çıkmaya engel!

Trans mahpus Esra’ya İzmir’den destek

İzmir’de trans mahpus Esra ile dayanışma etkinliği

Mektuplarımız trans mahpus Esra’ya!

Dayanışma kazandı: Esra Bakırköy Kadın Hapishanesi’ne sevk edildi

Esra Arıkan açlık grevinde

Esra Arıkan açlık grevini bitirdi

 


Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret