10/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiltere’de bir trans genç, sınavına istediği kıyafetle girebilmek için okul müdürüne Eşitlik Yasası’nın bir nüshasını göstermek zorunda kaldığını söyledi.

Trans Öğrenciden Okul Müdürüne Eşitlik Dersi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere’de bir trans genç, sınavına istediği kıyafetle girebilmek için okul müdürüne Eşitlik Yasası’nın bir nüshasını göstermek zorunda kaldığını söyledi.
 
16 yaşındaki Ashlyn Parram’ın ebeveynleri öfkeli. Zira okulunda Ashlyn’e eve dönüp kıyafetlerini değiştirmesi söylendi.
Bunun yerine Ashlyn, Eşitlik Yasası’nın bir nüshasını alıp okul müdürüne cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı yasaklayan hükmü gösterdi.
 
Ancak bundan sonra sınava girebildi; fakat diğer öğrencilerden ayrı oturtuldu.
 
Boston, Lincolnshire’daki Giles Akademisi adlı okul haksızlık suçlamalarını reddediyor.
 
Sun gazetesine konuşan Ashlyn şunları söyledi: “Kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. İnsanların daha açık görüşlü olamaması çok üzücü. Yaşadığım her şeyden ötürü bir sürü arkadaş kaybettim. Öğretmenlerimin desteğini kaybetmeme hiç gerek yoktu.”
 
Ashlyn, hormon terapisi için bekliyor ve eşcinsel veya trans olmakla ilgili “duygularınıza korkunç şeyler yapıyor; ama ailem sağ olsun güçlüyüm ve hayatımı istediğim şekilde yaşamaya kararlıyım,” diyor.
 
Annesi, okulun muamelesini “dehşet verici” ve “mide bulandırıcı” bulduğunu söyledi.
 
“Ashlyn siyahî ya da engeli olsaydı fırtınalar kopardı. Ashlyn hocalarının kösteğine değil desteğine muhtaç, incinebilir bir genç.”
 
Gazete, Ashlyn’in yürüyüşünü diğer öğrenciler önünde taklit eden bir kadın öğretmenin uyarı cezası aldığını bildiriyor.
 
Okul adına konuşan bir sözcü kurumu şu sözlerle savundu: “Giles Akademisi sağlam eşitlik politikasıyla şefkatli bir ortam sunan bir Ofsted Outstansing* okuludur. Akademi’nin yönetici kadrosu tüm suçlamaları reddetmektedir.”
 
*Ofsted Outstanding, eğitimde yüksek standartları ile öne çıkan okulların kazandığı bir derecedir.
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret