27/02/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün İzmir, Batman’dan ve Yeni Akit’ten üç ayrı haber yer alıyor.

Trans olmak suç değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerde LGBTİ gündeminde bugün İzmir, Batman’dan ve Yeni Akit’ten üç ayrı haber yer alıyor.

Fotoğraf: San Francisco Onur Yürüyüşü, 2014

Gazetelerde yer alan LGBTİ haberlerinden bazılarını sizin için derledik. Bugün İzmir’den Ekonomik Gündem, Batman’dan Batman Gazetesi, Yeni Akit ve Dünya Gazetesi’nin haberlerine yer verdik.

İzmir’den bir Çankaya haberi

İzmir’de yayınlanan Ekonomik Gündem gazetesi bugün Çankaya’da eşitlik ayının başladığı müjdeliyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde "Eşitlik ve Farkındalık Ayı" programı başlatan Çankaya Belediyesi’nin, Nar Kadın Dayanışma, Jose Marti Küba Dostluk Derneği, Kaos GL, Kadın Dayanışma, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi gibi dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen etkinliklerinin ilki Yüzüncü Yıl Çankaya Evi'nde gerçekleştiği haberde yer alan bilgiler kapsamında.

Batman Gazetesi "transları polise ihbar edin" diyor

Batman Gazetesi bugün “Bir travesti şoku daha” başlığı altında transfobik nefret söyleminde bulundu. Gazete Batman’da polisin, transları “vatandaşın huzuru ve güvenliği” ile “çocukların ve gençlerin bu suçtan dolayı mağduriyet yaşamamaları” için gözaltına aldığını öne sürüyor ve polisin transfobik çağrısına yer veriyor.

Batman polisinin “Vatandaşlarımızın da yaşadıkları çevrede bu açıdan şüphelendikleri kişilerin olması halinde 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını rica ederiz" açıklamasına yer veren gazete transları kriminalize ediyor, toplumda var olan önyargı ve nefreti büyütüyor.

Batman Gazetesi, polisin transları suçlu, seks işçiliğini ise yasak olarak ifade eden açıklamasına bütünen yer vererek halkı yanlış bilgilendiriyor ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işliyor. Ne trans olmak ne de seks işçiliği yapmak suç değildir, bu ihbarın yapılmasını söylemek ayrımcılık suçudur.

Apple bile “sapkın”

Yeni Akit, Avustralya’nın Apple çalışanlarının eşit evliliği kutlamak için hazırladıkları “First Dance” isimli reklam filmini “Apple'dan skandal! Eşcinsel sapkın temalı düğün reklamı” başlığı ile duyurdu. Haberde “skandal reklamlar”, “sapkın evlilikler” gibi nefret ifadeleri yer alıyor. Gazete, reklamın “dünya toplumundan büyük tepki topladı”ğını da öne sürdü.


Etiketler: medya
İstihdam