11/06/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Translar anlatıyor: 22 Haziran’da Trans Onur Yürüyüşü’ndeyim aşkım çünkü...

Trans Onur Yürüyüşü’ndeyim Aşkım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Translar anlatıyor: 22 Haziran’da Trans Onur Yürüyüşü’ndeyim aşkım çünkü...
 
Trans Onur Haftası Komisyonu'nun düzenlediği 5. Trans Onur Haftası 16 Haziran’da başlıyor. Hafta; 22 Haziran Pazar günü Taksim Meydanı’ndan Tünel’e Trans Onur Yürüyüşü ile sonlanacak.
 
Her sene olduğu gibi bu sene de Trans Onur Haftası birçok etkinlikle trans mücadelesini görünür kılacak. “Faili Devlet” temasıyla yapılacak etkinliklerde LGBTİ’lere dönük saldırıların yanı sıra; Kürt, Ermeni, Rum, kadın ve emekçilere dönük saldırılar ve birlikte mücadeleyle özgürlük de gündemleştirilecek.
 
Biz de translara; yürüyüşe neden katıldıklarını ve Trans Onur Yürüyüşü’nün onlar için anlamlarını sorduk. Trans kadın bacılar, trans erkek gardaşlar, “erkek de kadın da neymiş ayol”cu yoldaşlar cevapladı!
 
Siz de Trans Onur Yürüyüşü çağrınızı kaosGL.org’ta yayınlatmak isterseniz; bir fotoğrafınızla birlikte yildiz.tar@kaosgl.org veya web@kaosgl.org adreslerine yazın. Sen yoksan çok eksiğiz anacım!
 
“Be Jinen Trans azadî nabe!”
Deniz Şapka: Türkiye’de  1980’ler ya da öncesinde başlayan bir trans mücadelesinin bir kazanımı orada olabilmek. Ve ataerkil iktidarını yerle bir eden trans kadın olarak ben de kendi adıma ve görünür ya da açılamayan trans kadınlar adına orada görünür olmalıyım. Be jinen Trans azadî nabe!
 
 
“Haklarımızı aramanın vakti geldi de geçiyor”
Merve Arı: Birlik olup insan haklarımızı aramamızın vakti geldi ve çoktan geçiyor. Çalışmak, sosyal güvence, barınma, eğitim, hukuka ulaşmak bizim de hakkımız! Trans Onur Yürüyüşü’ne ne kadar çok ve her yerde olduğumuzu göstermek için katılıyorum.
 
 
“Özgür sokaklar için!”
Asuman Ada: Giydiğim kadın kıyafetlerimle rahatça dolaşabileceğim, kimse tarafından taciz edilmediğim sokaklar istiyorum. Sırf cinsiyet kimliğimiz yüzünden “acaba bugün hangi trans arkadaşım öldürülecek” ya da “sıradaki ben miyim” düşüncesiyle güne başlamadığım sabahlar için 22 Haziran’da saat 17.00’de Trans Onur Yürüyüşü’ndeyim anacım! 

Etiketler: yaşam
İstihdam