12/08/2017 | Yazar: Demhat Aksoy

Pembe Hayat 6. Trans Kampı’nda trans örgütlenmesinin pratikleri Demhat Aksoy yürütücülüğünde tartışıldı.

Trans örgütlenmesinin pratikleri tartışıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat 6. Trans Kampı’nda trans örgütlenmesinin pratikleri Demhat Aksoy yürütücülüğünde tartışıldı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Pembe Hayat Trans Kampı’nda trans örgütlenmesinin pratikleri oturumunda güç birliği ve birliktelik mesajı çıktı. Örgütlülüğün yalnızca sivil toplumda görev almak anlamına gelmediği, sivil toplum kuruluşlarının örgütlü mücadelenin yalnızca bir ayağı olduğuna dikkat çekilen oturumda katılımcılar örgütlülük konusunda ne düşündüklerini ifade etti.

Örgütlülük kelimesinin insan zihninde devletçi bir anlamı çağrıştırdığına dikkat çeken toplantı yürütücüsü Demhat Aksoy, ‘’Birçok kişinin önyargılı tutum gösterdiği örgütlülük yalnızca dernek ve sivil toplum üzerinden ifade edilmemeli. Translar gündelik hayatta örgütlü yaşamın en güzel örneklerini sergiliyor. Birbirinden ayrılmadan, yalnızca sorun yaşandığında değil, iyi günlerde de yan yana durup örgütlü mücadelenin en güzel örneklerini sergiliyoruz’’ diye konuştu.

Son yıllarda trans erkek görünürlüğünün artmasıyla örgütlülük mücadelesinde trans erkeklerin de daha aktif olmaya başladığına dikkat çekilen atölyede mücadelenin yalnızca derneklerde görev almak anlamına gelmediği, derneklerin itici gücü olarak kişilerin elini taşın altına koyması gerektiği ifade edildi.

Etkinliğin son bölümünde katılımcılar Pembe Hayat’ın örgütlenme yapısına ilişkin öneri ve eleştirilerini sıraladı.

*2017 Trans Kampı, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği ve Pembe Hayat ile Kaos GL derneklerinin birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir.


Etiketler: insan hakları
nefret