28/09/2009 | Yazar: Barış Sulu

27 Eylül 2009 Pazar günü Taksim'de, Emniyet Müdürü Çapkın'ın göreve gelir gelmez uygulamaya koyduğu polislere bonus kazandıran (!) cezalara karşı İstanbul LGBTT, EHP'li LGBT'ler ve Kadın Kapısı t

Transeksüeller İstanbul polisinin şiddetine karşı sokaktaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
27 Eylül 2009 Pazar günü Taksim'de, Emniyet Müdürü Çapkın'ın göreve gelir gelmez uygulamaya koyduğu polislere bonus kazandıran (!) cezalara karşı İstanbul LGBTT, EHP'li LGBT'ler ve Kadın Kapısı tarafından eylem ve basın açıklaması gerçekleştirildi.
 
Basın açıklamasında ayrımcı uygulamaya dikkat çekildi ve şöyle denildi: ‘Daha önceleri Ankara’da uygulanan ve İstanbul’da bir aydan fazladır travesti ve transseksüelleri canından bezdirten cezalar hız kesmeden devam ediyor. Emniyet Müdürü Çapkın, çarpık, ırkçı, ayrımcı ve adaletsiz yaklaşımıyla travesti ve transeksüel bireyleri para cezalarına çarptırarak ve aşağılayarak evlerinden çıkmamalarına neden olmaya çalışmaktadır. Travesti ve transeksüelleri izole etmeye çalışmaktadır... Bu para cezaları ile polis teşkilatında puanlama sistemi ile polise bir nevi yasal rüşvetlendirmeyi teşvik eden uygulamayı kınıyoruz!’




Kabahatler Kanunu gerekçe gösterilerek son bir aydır İstanbul’da travesti ve transeksüellere ‘kadın kılığında erkek’, ‘çevreyi rahatsız etmek’ gibi nedenlerle 69 TL para cezası kesilmekte. Aynı uygulama Ankara’da da devam etmekte, ancak Ankara’da kesilen para cezası 147 TL.

Fotoğraflar: http://bianet.org/galeri/transseksueller-istanbul-polisinin-siddetine-karsi-sokaktaydi?page=1 adresinden alınmıştır.


Etiketler: insan hakları
nefret