07/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Bitopya: “Biseksüel olmak, herhangi bir cinsel yönelimden ve/ya cinsiyet kimliğinden olmak transfobik olmamak, trans dışlayıcı olmamak için bir gerekçe olamaz. Transfobiyi gerekçelendiren tahakküm yapılarıyla yüzleşmeliyiz.”

“Transfobiyi gerekçelendiren tahakküm yapılarıyla yüzleşmeliyiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya, kişilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin, fobik söylem üretmede gerekçe olamayacağının altını çizen bir paylaşımla trans dışlayıcılığı temellendiren ikili cinsiyetçi inanışın bi+'ları görünmezleştiren sistemle temelden bağlantılı olduğunu yazdı.

Bitopya’nın paylaşımı şöyle:

“Biseksüel olmak, herhangi bir cinsel yönelimden ve/ya cinsiyet kimliğinden olmak transfobik olmamak, trans dışlayıcı olmamak için bir gerekçe olamaz. Ama transfobiyle, transfobiyi gerekçelendiren tahakküm yapılarıyla yüzleşmeli, transfobik ve trans dışlayıcı olmamalıyız.”

“Şu da bir gerçek ki; trans dışlayıcılığı temellendiren ikili cinsiyetçi inanış, bi+'ları görünmezleştiren sistemle temelden bağlantılıdır. Bunu görmeli, ismini koymalı ve bu sistemlerin birbirlerine zincir gibi bağlı olmalarına karşı koymalıyız. Ya hep beraber ya hiçbirimiz.”


Etiketler: yaşam
İstihdam