23/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Trump yönetimi, transların cinsiyet kimlikleriyle uyumlu tuvaletleri kullanmasını tavsiye eden Obama yönergesini yürürlükten kaldırdı.

Trump, ‘tuvalet yönergesini’ yürürlükten kaldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trump yönetimi, transların cinsiyet kimlikleriyle uyumlu tuvaletleri kullanmasını tavsiye eden Obama yönergesini yürürlükten kaldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, eski başkan Barack Obama döneminde çıkarılan ve transların kendi cinsiyetlerine uygun gördükleri tuvaletleri kullanmasını öneren tuvalet yönergesini yürürlükten kaldırdı.

ABD’de birçok kişinin ikili cinsiyete göre belirlenmiş tuvaletlerde sorun yaşaması, tacize uğramasının ardından tavsiye niteliği taşıyan yönergenin yasal bir bağlayıcılığı yoktu. Ancak yönerge kamu okullarına tavsiye niteliği taşıyordu.

Trump yönetimi yönergeyi kaldırdı ve eyaletlerin “yönergede belirten görüşlere uymak yerine yasaları esas alarak daha detaylı incelemelerde bulunacağını” söyledi.

Ulusal Onur Yürüyüşü yapılacak

Öte yandan Trump yönetiminin Barack Obama döneminde kazanılan hakları geri almak için çalışacağı endişesi taşıyan LGBTİ örgütleri, Washington DC’de büyük bir “Ulusal Onur Yürüyüşü”ne hazırlanıyor.

Yürüyüşe ilişkin Queerty’e yazan Jeff Taylor Trump’ın LGBTİ karşıtı politikalarını şöyle sıralamıştı:

“Başkan Donald Trump yönetimini geçmişi LGBTQ karşıtı görüş ve oylarla dolu kişilerle doldurdu ve Yargıtay adaylıkları da aynı derecede endişe verici.

“Yeni WhiteHouse.gov, hiçbir LGBTQ hakkına referans vermiyor; bu da şimdi ObamaWhiteHouse.gov’a dönüşen eski sitenin tam tersi nitelikte.

“Söylentilere bakılırsa, The Centers for Disease Control (Hastalık Kontrol Merkezleri), Trump’ın etkinliği nasıl karşılayacağını kestiremedikleri için planladıkları LGBTQ gençlik zirvesini ertelemiş.

“Beyaz Saray Ulusal AIDS Politikası Ofisi'nin kapatıldığı da bildirildi.

“Ayrıca Trump, sağlık, işletmeler, istihdam ve konut gibi alanlarda dini temelli ayrımcılığa izin verecek olan “Birinci Değişiklik Savunma Kanunu”nu da imzalayacağını da belirtti. Seçtiği Başsavcı Senatör Jeff Sessions da geçenlerde tasarıyı savundu.

“Başkan Trump, 2013’te ülkede Washington LGBTİ Onur Yürüyüşü gibi mitingleri yasaklayan ‘gey propaganda’ yasasını imzalayan Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in sözüm ona başkanlığına da bir hayranlık duyuyor. Danışman Kellyanne Conway, Trump ve Putin'in "ortak bir zemin" oluşturabilecekleri alanları görüşmek üzere 28 Ocak'ta konuşacağını söyledi.”


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam