28/05/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Kaos GL, LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik dizisi “Online’ız aşkım” eğitimlerinin ilk oturumunda Dijital İletişim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt “Nasıl TT olunur” sorusuna yanıtlar verdi.

“TT çalışmasında zamanlamayı hedef kitlenize göre belirleyin” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikâyelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik dizisini bu yıl Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği Yeni Koronavirüs (COVID-19) tedbiriyle dijital ortamda sürdürüyor.

LGBTİ+ Medya Okulu 2020 programının ikinci buluşması “Online’ız aşkım”ın ikinci oturumu bugün (28 Mayıs) gerçekleşti.

“Nasıl TT olunur” başlıklı oturumda Özgür Mehmet Kütküt konuşmasına “Twitter aslında yoğun konuşmanın olduğu tek mecra” diyerek başladı ve Twitter’ın hangi amaçlarla kullanıldığını anlattı.

Etiket kullanımına dikkat çeken Kütküt, gündemde olan bir konu için etiket açmaya gerek olmadığını söyledi ve TT olmak için amaç doğrultusunda uygun Twwitter kullanıcıları ile iletişime geçmenin öneminden bahsetti.

TT çalışmasında zaman neden önemli?

Sosyal medya elçilerinden bahseden Kütküt, TT çalışmasının zamanını nasıl belirleyeceğimizi de şöyle aktardı: “Hedef kitlenizin özelliklerine göre zamanlamayı belirlemeniz gerekir. Çoğunlukla televizyonun prime time saati sosyal medya için de geçerlidir. Yine çoğunlukla pek çok insan iki ekranlı akşam saatleri geçirir. Yani bir yandan televizyonda bir şeyler izlerken diğer yandan da mobil cihazıyla insanlarla konuşmaya, sosyal medya hesaplarında paylaşım yapmaya devam eder. Bu konuşmaların ekseni özel gündemleri haricinde de çoğunlukla izledikleri şeyler olur. Bu yüzden hemen her TV programı da bir hashtag belirler ve bu yöntemle izlenmeyi arttırmaya çalışırlar. Eğer tam da bu saatte TT çalışması yapacaksanız işiniz çok daha zorlaşır. Zamanlamayı belirlemek için hedef kitlenizin mecra kullanım alışkanlıklarını öncelikli olarak belirleyin.”

tt-calismasinda-zamanlamayi-hedef-kitlenize-gore-belirleyin-1

Kendini korumak önemli

Yurtdışından atılan tweetlerin teknik olarak TT için etkili olamayacağını belirten Kütküt TT çalışması sırasında kendi korumanın de önemine değindi: “Twitter’ın sahip olduğu bu özellik trolleri, manipülatörleri, kötü niyetli kişileri, ahlak bekçilerini de mecraya topluyor. Eğer TT kampanyasında kullanacağınız hashtag böyle bir şeye yol açacaksa kendinizi korumayı da unutmayın. Galiz küfürlerden başlayarak tehditlere varan ve öncelikle nefret suçu başlığına altına alabileceğimiz bu eylemlere karşı da neler yapabileceğinizi baştan belirlemenizi öneririm.”


Etiketler: medya
İstihdam