08/03/2019 | Yazar: Kaos GL

​TTB, 8 Mart açıklamasında şiddete uğrayan kadınların korunmasını ve kadın ve LGBT+ cinayetlerinin engellenmesini talep etti.

TTB: “Kadın ve LGBT+ cinayetleri engellensin” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TTB, 8 Mart açıklamasında şiddete uğrayan kadınların korunmasını ve kadın ve LGBT+ cinayetlerinin engellenmesini talep etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Vardık, Varız, Varolacağız” dedi.

TTB, 8 Mart için yaptığı basın açıklamasında “kadınlara ve LGBT+’lara dönük şiddete” dikkat çekti:

“Biz kadın hekimler bütün kadınlara ve LGBT+’lara yönelik toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştiren beden politikaları, cinsiyetçilik, ayrımcılık, eril şiddet, kadın ve LGBT+ cinayetleri, savaş, ırkçılık ve milliyetçilik, patriyarkal ve muhafazakar neoliberal kapitalist düzene karşı hem kadın hem de hekim olarak bu 8 Mart’ta da söyleyecek sözümüzün ve değiştirecek gücümüzün olduğunu bir kez daha söylemek istiyoruz. Bu yıl söze 8 Mart’ın resmi tatil olması talebiyle başlamak istiyoruz. 8 Mart kadınların eşitlik mücadelesini görünür kılmak, kadınların topluma kattığı emeği ortaya çıkarmak için tatil olmalıdır.”

TTB, şiddete uğrayan kadınların korunmasını ve kadın ve LGBT+ cinayetlerinin engellenmesini talep etti.

Açıklamanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.

 


Etiketler: kadın
İstihdam