26/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisleri ilk toplantısında LGBTİ+’larla ortak çalışma alanları yaratmayı hedeflendiğini duyurdu.

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisleri:“LGBT’lerin mücadelesini kendi mücadelesi olarak görür” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisleri ilk toplantısında LGBTİ+’larla ortak çalışma alanları yaratmayı hedeflendiğini duyurdu.

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisleri ilk toplantısında hedeflerini sıralarken LGBTİ+’ları unutmadı. Kadın Meclisleri toplantının ardından LGBTİ+’larla ortak çalışma alanları yaratmayı hedeflendiğini duyurdu.

Belediyenin Kadın Meclisleri “Söz, yetki, karar kadınlara; köklerimize sarılarak büyüyoruz, kadın meclislerini kuruyoruz” diyerek 21 Haziran Cuma günü ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kadınların yaşamın her alanında olmasının öneminin vurgulandığı toplantıya siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri temsilcileri, psikolog ve sosyologların da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında Kadın Meclisleri Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Canan Aydoğan “Kadın meclisleri; kadınların kapitalist sistemin içerisinde ikinci cins olmanın yaşattığı sorunların ve bu sorunların neler olduğu çözümü noktasında yapılması gerekenleri ortaya koyar ve antikapitalist antifaşist anti demokratik tüm uygulamaları kadına, emeğe, inanca, ekolojiye; kısaca yaşamın tüm alanlarındaki sömürüye karşı çıkar ve erkek egemen sistemin kadını yok sayan tüm müdahalelerine karşı mücadele edebilecek kadının öz örgütlülüğünün oluşturulmasını savunur” dedi.

Toplantının ardından Tunceli Belediyesi internet sayfasında yayımlanan Kadın Meclisleri’nin hedefleri arasında, “LGBT’lerin mücadelesini kendi mücadelesi olarak görür ve ortak çalışma alanları yaratır” ifadesi yer aldı.

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisleri’nin ortak açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Tunceli Belediyesi Kadın Meclisleri:“LGBT’lerin mücadelesini kendi mücadelesi olarak görür”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam