09/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Tunus’ta Liberal Parti’nin başkanı Mounir Baatour’un tutuklanmasının ardından eşcinsellik karşıtı yasasının feshedilmesi için harekete geçildi.

Tunus’ta Muhalefete Eşcinsellik Karşıtı Yasa Tuzağı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tunus’ta Liberal Parti’nin başkanı Mounir Baatour’un eşcinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından eşcinsellik karşıtı yasasının feshedilmesi için harekete geçildi. Tunus Azınlıklara Destek Derneği, siyasî bir araç olarak kullanılan yasanın iptali için çağrıda bulundu.
 
Dernek başkanı Yamina Thabet, eşcinsellik karşıtı yasanın iktidar karşıtlarını sindirmek için kullanıldığını söylüyor.
 
Muhalefete Eşcinsellik Üzerinden Saldırmak
Mounir, 31 Mart’ta Sheraton Tunis Hotel’de genç bir erkekle seks yaparken otel görevlileri tarafından “yakalanmasının” ardından geçen hafta tutuklandı.
 
Hükümet yanlısı internet siteleri ve Facebook sayfaları, İslamcı Ennahda Partisi’ne muhalefet eden Baatour’un itibarını sarsmak amacıyla aşağılayıcı ifadeler ve görsellerle Baatour’un ilişki sırasında pasif olduğu haberini yaydılar.
 
Tunus’un online LGBT dergisi GayDay Magazine editörü Fadi, Mounir Baatour’un muhalefetin sesini kısmak için günah keçisi seçildiğini düşünüyor. “İktidardaki Ennahda Partisi, sonbaharda gerçekleşmesi beklenen seçimler öncesinde kendine zemin hazırlıyor.”
 
İnsan Hakları Bakanı: Eşcinsellik Bir Hastalıktır
Tunus Ceza Yasası’nın 230. Maddesi, hemcinsler arasında rıza dayalı cinsel ilişkileri 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılabilen bir suç olarak görüyor.
 

Tunus’un insan hakları bakanı Samir Dilou, 230. Maddenin kaldırılmasına yönelik aktivistlerin ve Uluslararası Af Örgütü’nün çağrılarını sürekli olarak reddetti. Dilou, eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğu görüşünde.  


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam