10/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nin Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi ile birlikte yürüttüğü “Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması” bugün açıklanıyor.

“Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması” bugün açıklanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) çalışanların Türkiye'nin kamuda ve özel sektörde istihdam durumunu anlamak için anket çalışması yürütüyor.

İlk kez 2016 yılında yapılan “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” ve “Türkiye’de Özel Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” isimli araştırmalar ve raporları ile LGBTİ kamu çalışanlarının sorunlarının ve öncelikli gereksinimlerinin daha iyi anlaşılması bekleniyor.

Raporlar İnsan Hakları Günü’nde açıklanıyor

Son iki yıldır Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi ile birlikte yürütülen araştırmaların tanıtımı bugün İnsan Hakları Günü'nde, İstanbul’da bulunan Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Araştırmanın 2019 yılı kamu sektör sonuçlarına buradan, özel sektör sonuçlarına ise  buradan ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam