08/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Queer ilişkiler, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin mekânsal sosyalleşmesi ve trans kadın cenazelerine değinen makalelerin de yer aldığı, “Türkiye’de Cinsiyet Kültürleri” İletişim Yayınları’ndan çıktı.

“Türkiye’de Cinsiyet Kültürleri” çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Queer ilişkiler, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin mekânsal sosyalleşmesi ve trans kadın cenazelerine değinen makalelerin de yer aldığı, “Türkiye'de Cinsiyet Kültürleri” İletişim Yayınları’ndan çıktı.

Queer ilişkiler, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin mekânsal sosyalleşmesi ve trans kadın cenazelerine değinen makalelerin de yer aldığı, Cenk Özbay ve Ayşecan Terzioğlu’nun derlediği “Türkiye'de Cinsiyet Kültürleri” İletişim Yayınları’ndan çıktı.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi tarafından 2010 yılından beri verilen Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü’nü kazanan eserlerin arasından seçilerek derlenen “Türkiye'de Cinsiyet Kültürleri”, kentler ve mekânlar; diller ve öznellikler; erkeklikler ve cinsellikler olmak üzere üç bölüme ayrılıyor.

Kitap, şehir dışında yer alan toplu konutlarda bir kadın olarak tek başına yaşamak, Kürt kadınlarının sözlü şiir ve ağlama pratikleri, Karadeniz’de bir kız kaçırma “geleneği” olan çekme anlatıları, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin mekânsal sosyalleşmesi gibi konuları inceliyor.

Kitapta queer temaslar

14 makalenin yer aldığı kitapta, Dilara Çalışkan’ın “Queer Bağ, Ailesel Zaman Kavramlarının Tezahürü ve Hatırlattıkları”, Ozan Soybakış’ın “Kamusal Alanda Saklambaç: İstanbul’da Eşcinsel ve Biseksüel Erkeklerin Mekânsal Sosyalleşmesi” ve Aslı Zengin’in “Sevginin Ölüm Dünyası: Aile, Arkadaşlık ve Trans Kadın Cenazeleri” queer düşün bağlamında dikkat çekiyor.

Kitaba dair tüm ayrıntıya buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam